Bedensel Engelli Vatandaşa Akülü Arabası Teslim Edildi

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği bağışçıları tarafından alınan akülü araba, Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkez’inde kalan bedensel engelli Hüseyin Durmuş’a teslim edildi.

Bedensel Engelli Vatandaşa Akülü Arabası Teslim Edildi
3 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Hüseyin Durmuş, 2008 yılından itibaren yaşam mücadelesini sedyeden yapılan tekerlekli yatak üzerinde veriyordu.

İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan’ın girişimleri sonucu doğuştan bedensel engelli Hüseyin Durmuş, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği tarafınca özel tasarlanan akülü arabasına kavuştu.

Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programda akülü arabası teslim edilen Hüseyin Durmuş’un mutluluğu gözlerinden okundu.

Yeni arabasına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin Durmuş, “Arabam geldi inananın çok mutluyum. Bir yandan da tedirginim. İşin gerçeği korkuyorum. Değişik bir his var. İstediğim yere gidip geleceğim ve göreceğim. Mutluyum anlatılmaz yaşanır” ifadelerine değindi.

3 aylıkken çocuk felci geçirdiğini dile getiren Durmuş, 2008 yılından beri çöpten aldıkları sedyeden yapılan tekerlekli yataktan kurtulduğu için mutlu olduğunu söyledi.



Yozgat Vali Yardımcısı Duran Eryılmaz ise, “Aracımız özel imalat olarak Hüseyin Bey’e gelmiş. O mutlu oldu biz de mutlu olduk. Hem devlet hem vatandaş hem de sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle dezavantajlı vatandaşlarımızı hayata bağlayarak onların mutlu olmalarını sağlayacağız” dedi.

Yozgat’ta engellilere yönelik farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Yozgat halkımıza sesleniyorum eğer tekerlekli sandalyeye ihtiyacınız varsa bunu sağlık raporu ile belgelendirdiyseniz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran herkesin ihtiyacını karşılayacağız. Kendilerine tekerlekli sandalye hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akülü arabanın kazandırılmasında öncülük eden İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan ise, “Türkiye Omurilik ve Felçliler Derneği bizim kardeş derneğimiz. Onlara sadece bir telefonla başvurduk ve bizden hemen arabanın ölçülerini istediler. Özel yapım olarak arabamız hemen yapıldı. Hüseyin Bey’in mutluluğunu yalnız bize sadece gösterin yeter, özgürlüğüne kavuşsun dediler. Bugün de sandalyemiz yeni geldi. Hüseyin Bey’e sürpriz oldu. Gün ışığına ilk defa kendi başıma çıkacağını söyledi o her şeye değer” açıklamalarına yer verdi.

Yeni arabasına kavuşan Hüseyin Durmuş ise Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan bedensel engelli arkadaşlarıyla birlikte arabasını test etti.
Kaynak: İHA