Başkan Çelik, 2017 Projelerini Anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'yi geleceğe taşıyacak projelerini anlattı.

Çelik, kentteki basın mensuplarıyla Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Lifos salonunda buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığında ikinci yılını dolduran Başkan Çelik, 2017 yılında başlatacağı projeler hakkında bilgi verdi.

2017 yılını ulaşım yılı ilan ettiklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Kayseri, ulaşımda benzeri tüm şehirlerden çok daha iyi. Ancak daha da iyi olması için bir dizi proje hazırladık. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda Melikgazi Belediyesi ve yapımı süren Gültepe Bulvarı girişine at nalı diye bilinen alt geçitler yapacağız. Kocasinan Bulvarı’na da Fuzuli Caddesi Kavşağı ile Tuna ve 30 Ağustos Kavşağını birlikte ele alacak iki alt geçit yapılacak. Kocasinan Bulvarı trafiğini kesintisiz hale getirileceğiz.

Ayrıca Belsin-Yeni Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Raylı Sistem Hattı güzergahında bulunan Terminal Kavşağı ile Bekir Yıldız Bulvarı Kavşağına iki alt geçit yapılacak. Yeni alt geçitlerin yanı sıra alternatif yollar açacağız.'

Daha yeşil bir Kayseri arzuladıklarını ifade eden Çelik, bunun için Keykubat Kent Park projesini gerçekleştireceklerini ve Sahabiye bölgesi kentsel dönüşüm çalışmalarının birinci etabının temelini haziran ayında atmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA