Bartın'da Tarihe İz Bırakanlar Anıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Tarihimize İz Bırakanlar’ projesi kapsamında Bartın Kültür Merkezinde “Yunus Emre’yi Tanımak ve Anlamak” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Bartın'da Tarihe İz Bırakanlar Anıldı
Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan etkinliğe Bartın Valisi Nusret Dirim, Vali Yardımcısı Murat Karasu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Aslan, İl Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından açılış konuşması yapıldı. Etkinlikte Yunus Emre’nin hayatı, eserleri, öğrenim hayatı, sosyal durumu, yaşantısı ve şiirlerindeki başlıca temalar anlatıldı.

Programda konuşan Vali Dirim, “Bir çok gelişmiş ülkede Supermen, Batman, gibi hayal kahramanları vardır. Bizim tarihimizde ise tıp, astronomi, matematik, tarih, tasavvuf alanında iz bırakan gerçek kahramanlarımız bulunmaktadır. Kadın kahramanlarımızdan Nene Hatun, dünyaca ünlü mimarımız Mimar Sinan, tasavvuf şiirinin en önemli temsilcilerinden Yunus Emre bunlardan bir kaçıdır. Bu gün burada Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerimiz tarafından ’Tarihimize İz Bırakanlar’ projesi kapsamında Türk Halk Şairi ve Mutasavvıfı Yunus Emre’yi tanımak ve anlamak konulu etkinlikte bir araya geldik. Tarihimizdeki gerçek kahramanlarımızı tanıtmak için bu programların gelecek nesillerimize yaygınlaştırılarak devam etmesi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA