Aydın'da Ayın Şoförü Ödülünü Aldı

Aydın’da Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından geleneksel hale getirilen Ocak ayı Ayın Şoförü ödülünü Davut Gezer, Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak’ın elinden aldı.

Aydın'da Ayın Şoförü Ödülünü Aldı


Ödül törenine Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ömer Oflaz, Bölge Trafik Şube Müdürü Ümit Eyüboğlu, Aydın Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Yalçın, ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Yalım ve şoförler katıldı.

133 nolu Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Yalçın, 18. Kez bu ödülü verdiklerini söyeleyerek, “İnşallah, bundan sonra da nice ödüller veririz” dedi.

Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak, toplu taşıma araçlarında sorumluluğun çok fazla olduğunu belirterek, “Toplu taşıma araçları çok sayıda insanın bulunduğu bir araç olduğu için sorumluluk bir kat daha artmaktadır. Arkadaşımız da bu anlamda örnek sürücülük yapmış. Diğer arkadaşlarına da mutlaka emsal olacaktır. Trafik kurallarına uymak, trafik içinde hoşgörülü, saygılı olmak son derece önemlidir. Ülkemizde bu kadar çok kaza meydana gelirken, kurallara uymak, trafik kurallarıyla bilinçli ve yapılması gerekeni yaparak hareket etmek son derece önemlidir. O yüzden arkadaşımız da kurallara uyarak örnek bir sürücülük göstererek bu işi yaptığı için, 250 şöfor içinden seçilmiş olmak büyük bir başarıdır. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

Sivil Denetimler Başladı

Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak, sivil denetimlerinde başladığını ifade ederek, “Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak toplu taşıma araçlarında sivil denetimlerimizi başlattık. Bu denetimlerle daha sağlıklı daha güvenli bir ulaşım ortamı oluşmasıdır. denetimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Genel olarak arkadaşlarımız kurallara büyük oranda uymaktadır” dedi.

Aydın Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, kooperatif içinde bu tür uygulamaların başka yerlerede örnek olduğunu söyledi.



Özmeriç, “Marifetin takdir edilmesi gayet önemlidir. Ben özellikle kurallara uyarak, hem de bizi denetleyen amirlerin sözlerine layık olduğu için arkadaşımızı tebrik ediyorum. Özellikle kooperatif içinde bu tür uygulamalar, başka yerlere de örnek oluyor. Biz denetlenmekten gayet menun oluyoruz. Çünkü kendi hatalarımızı da o arada görüp düzeltiyoruz. Sonuçta kendi canımızı da taşıyoruz, vatandaşların canını da taşıyoruz. Böyle örnek davranış sergileyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi
Kaynak: İHA