Antalya'da Sezgi Kırıt'ın Öldürülmesi Davası

Cinsel istismara uğrayarak öldürülen Kırıt'ın cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da 2009'da cinsel istismara uğradıktan sonra öldürülen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın cinayetiyle ilgili tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar, Osman Küçük ve Emine Karpi ile maktulün annesi Hanife, babası Sinan ve kız kardeşi Sevgi Kırıt hazır bulundu.

Duruşmayı müşteki avukatı Sibel Önder'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi avukatlar, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu yetkilisi de takip etti.

Duruşmada söz alan KADEM avukatı Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu, olayın meydana geliş şekli, olaya karıştığı iddia edilen kişilerin uyuşturucu bağımlılığı, Sezgi Kırıt ile sanıklar arasındaki yaş farkı gibi özellikler tek tek incelendiğinde sanıkların ciddi bir suçlama ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Sanıklardan Emine Kapri'nin de bir kadın olduğunu ve akşam saatinde bir kız çocuğunun neden eve geldiğini sorgulaması gerektiğini söyleyen Hacıbektaşoğlu, 'Küçük bir kız çocuğu evinize geliyor ve bir erkekle aynı odada kalınmasına müsaade ediliyor. Ölümüyle birlikte Sezgi Kırıt'ın bavula konularak arı kovanlarının olduğu yere atılmasına göz yumuluyor. Bu yapılanların hiçbirinin insanlıkla ilgisi yoktur.' dedi.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Serap Ertuğrul ise Sezgi Kırıt'ın hile, cebir ve tehdit ile iddia edilen olaylara maruz kaldığını savundu.

Tanıkların ifadelerine dikkati çeken avukat Ertuğrul, sanıklardan Mehmet Mutlu Kurtlar'ın Kırıt'a da uyuşturucu enjekte ettiğini ve sanıkların hareketlerinden anlaşılacağı üzere fikir ve eylem birliği olduğunu iddia etti.

Sanıklara verilecek cezanın caydırıcı nitelik taşıması gerektiğini belirten Serap Ertuğrul, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Savunma yapan tutuklu sanık Emine Karpi ise olay tarihinde kardeşinin evinde misafir olarak kaldığını, bu sebeple eve gelen Sezgi Kırıt'ı göndermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Kırıt'ın kardeşinin odasında kaldığından gece değil sabah haberinin olduğunu öne süren Karpi, 'Hayatımda ilk kez gördüğüm bir insana karşı kast ve düşmanlığımdan bahsedilemez. Ben 19 yıl boyunca eşimden şiddet gördüm, eşime dahi kin duymadım. Hayatımda öldürdüğüm tek canlı hamam böceği, karıncadır. Ben bu eylemi yapacak biri değilim.' diye konuştu.

Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi.

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan avukat Sibel Önder, davada sona yaklaşıldığını belirterek, kendilerine destek veren KADEM üyelerine teşekkür etti.

Önder, 'Dosya bugün henüz karara çıkmayacak ama bundan sonraki celse içerisinde karara çıkacaktır. Belki ilk değil, son da olmayacak ama kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için her türlü platformda omuz omuza yer alacağız.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA