AK Parti'li Turan'dan AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Erdem'in İstifasına İlişkin Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in istifa etmesine ilişkin olarak, "Genel Merkezimiz hata yapanın anında istifasını istedi, uyardı, hata yapanın arkasında olmadığımızı ifade etti. Bununla ilgili Manisa Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı” dedi.

Turan, TBMM’de gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in istifasını değerlendiren Turan, Erdem’in konuşmasının içeriğini asla kabul etmediklerini kaydetti.

Turan, “Olayın basına düşmesinden sonra ilk saatlerde Genel Merkezimiz ilgili şahsın istifasını istedi, yanlış yaptığını deklare etti. Çok büyük bir teşkilatımız, çok büyük bir üye kadromuz var. Binlerce, yüzlerce kişiyle çalışıyoruz. Hata yapan olur ama Genel Merkezimizin aklı hata yapıldığı an, o hata yapanın uyarılması ve gereğinin yapılmasını sağlamak. Genel Merkezimiz hata yapanın anında istifasını istedi, uyardı, hata yapanın arkasında olmadığımızı ifade etti.

Bununla ilgili Manisa Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri ve üyelerinin bu tür çıkışlarının olduğunu söyleyen Turan, “Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, ‘İç savaş arifesindeyiz’ diyor. Bizim üyemiz ne demiş? Aynı şeyi söylemiş. Bizim üyemizle ilgili yargı adım attı, Genel Merkez adım attı, CHP’nin iç savaş çağrısı yapan, iç savaş ile ilgili konuşma yapan Genel Merkezden, yargıdan eleştiri duydunuz mu? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kan dökmeden başkanlık gelemez’ dedi.

Kılıçdaroğlu’na CHP’nin, yargının, basının tavrı oldu mu? Söylem aynı söylem. ‘Evet diyenlere baskı var’ derken bunları demeye çalışmıştım. Bir konuyla ilgili ‘evet’ dendiğinde ‘Evet’ diyenlerin bir yanlış yaptığında haklı olarak büyük tepki oluyor, ‘hayır’ diyenlerin yanlış yapması halinde bu gündeme getirilmiyor” şeklinde konuştu.

CHP’nin Anayasa Mahkemesine gitmemesini bir kırılma noktası olarak değerlendiren Turan, “Artık Türkiye’de vesayet odakları, Meclisin başka kurumlar aracılığıyla dizayn edilmesi, bazen Yüksek Öğretim Kurulu, bazen asker, bazen Anayasa Mahkemesi tarzı kurumlarla Meclise yön vermeye kalkan CHP’nin buradan sonuç alamayacağını görmesi açısından bende memnuniyet duyuyordum” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın sözlerini hatırlatan Turan, “O zaman teklif ediyoruz, ‘saraya külliye’ desinler, ‘bidon kafalı yerine millet’ desinler. Partilerin tescilli isimleri var. Biz 15 yıldan beri ‘Bizim adımız AKP değil, AK Parti’ Meclis’te söyledik. Bize AKP demeyi tercih ettiler. 15 yılın bitiminde AK Parti demeyi tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Lise öğrencisinin minibüste darp edilmesine ilişkin olarak Turan, “Şort giydiği için darp edilen kızımız ne kadar haklıysa, dininden dolayı minibüste darp edilen kızımız o kadar haklıdır. Bu ülkede artık giyim kuşam, fikir anayasal güvence olarak tartışılmaması gerekir. Bu işi yapanın en ağır ceza almasını takip edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini önemsiyoruz. 411 milletvekili başörtüsü yasağı kalksın dediği zaman, Anayasa Mahkemesine giden dosyanın altında Grup Başkanvekili olarak imzası olduğunu biliyoruz” diye konuştu.



“60 gün içerisinde çok daha büyük oranda ‘evet’ deme lehinde olacağını düşünüyorum”

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak Turan, yüzde 50 barajını geçme konusunda tereddütleri olmadığını söyledi.

Turan, “60 gün içerisinde çok daha büyük oranda ‘evet’ deme lehinde olacağını düşünüyorum. Derdimiz net. Anlatamayacağımız madde yok. İnsanlar daha istikrarlı, zaman kaybetmeye tahammül etmeyen sistem olduğunu gördüler” dedi.

OHAL sürecinde referandum yapılmasına ilişkin olarak Turan, Doğu ve Güneydoğu’da OHAL sürecinde seçimlerin yapıldığını ifade etti.

Turan, “Seçim sistemi farklı, OHAL farklı. Hatta Olağanüstü Hal’de emniyet ve silahlı kuvvetlerimiz sandık güvenliğini daha iyi sağlayacağından dolayı ihtiyaç olduğu düşünülebilir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ’Aynı yönde oy kullanacaklar kısmen ortak hareket edebilirler’ sözlerini değerlendiren Turan, “MHP ile AK Parti kendi kampanyalarını planlıyor. İki tüzel kişilik var, kendi parametreleri doğrultusunda kampanya düzenleyecekler. Üst başlık ‘Evet’ olduğundan dolayı zaman zaman ortak toplantılar, görüşmeler yapılabilir. İl ve ilçelerde MHP’li arkadaşlarla bir araya gelip il yöneticileri ile bir araya gelip hasıl ortak ‘evet’ oyu arttırılır, bunu değerlendireceğiz. MHP ile süreci yürütmekten asla kaçınmayız, mahcup olmayız” dedi.

Turan, ‘hayır’ diyenlerin arasında örgütle görüşen insanların olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ‘Hayır’ diyen teröristtir’ demişliği yok. Öyle demiyor. ‘Terör örgütleri ‘hayır’ diyor. Duran Kalkan ‘Kürdistan için ‘hayır’ deyin. Bunu söylediğimiz zaman ‘hayırcılara terörist demiyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım imzasını taşıyan 15 milyon gence gönderilecek olan mektuplarla ilgili olarak Turan, masrafların ilçe örgütleri tarafından karşılandığını ve ilçe görevlilerinin kapı kapı dolaşarak mektupları teslim ettiğini açıkladı.

Ayrıca Turan, Başbakan imzalı mektubun AK Parti Gençlik Kolları üyelerinden başlamak üzere dağıtımına başlandığını kaydetti.

Turan, Truva atının UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasının 20. yılı dolayısıyla Türkiye’de 2018 yılının ’Truva Yılı’ olmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA