AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması

'Bu ülkeyi ve milleti kutuplaştırmak üstüne siyaset argümanı yaratmaya çalışmak tarihi bir hatadır'.

AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin ülkeyi ve milleti kutuplaştırmak üzerine siyaset argümanı üretmenin tarihi bir hata olduğunu belirtti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, referandum sürecinde alan çalışmalarını hızlandırdıklarını, CHP'nin ideolojik temelli bir kampanya yürüterek tarihi algı operasyonundan vazgeçmediğini ifade etti.

CHP temsilcilerinin İzmir Marşı'nı koro halinde söyleyerek 'hayır' kampanyasında kullandığını, bu marşın notalarının henüz ortaya çıkarılamadığını ve anonim olduğunu dile getiren Delican, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Ne İzmir, ne İzmir Marşı ne de Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil. İzmir'in ulusal bağımsızlık savaşı ve Cumhuriyet tarihimizdeki yeri tartışmasız büyüktür. Bu ülkeyi ve milleti kutuplaştırmak üstüne siyaset argümanı yaratmaya çalışmak ise tarihi bir hatadır. 16 Nisan'da İzmir'in dağlarında çiçekler açacak diyorlar. Biz de diyoruz ki, o çiçekler 9 Eylül 1922'de kurtuluş gününde zaten açmıştı. Bu toprakları vatan yapanların zafer gününde açılmıştı o çiçekler ve 29 Ekim'de de taçlanmıştı. Hepimiz o çiçeklerin yılmaz bekçisiyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve şehitlerimizin onurlu mücadelesi ile milletimizin açtırdığı o çiçekler yaşasın diye, düşmanın ayakları altında kalmasın diye bu reformu zorunlu görüyoruz zaten. Bu tarihi sistem değişikliğine 'evet' ya da 'hayır' demenin ne getirip götüreceğini doğru anlatmak zorundayız.

Pek çok krizle, darbeyle bugüne gelindi. Şimdi dört bir yandan kuşatılmış ve terör ve ekonomik krizler başta olmak üzere bir cendereye sokulmak istenen ülkemizin kuvvetleri ayağa kalkmak zorunda. Yürütme hız kazanmak, yasama ve yargı bağımsız ve güçlü olmak zorunda. Bu sistem değişikliği, kalıcı bir istikrarla direnmek ve büyümenin tek koşulu.'
Kaynak: AA