2 Metre Karda Yürüyerek Yaban Hayvanlarına Yem Bıraktılar

Bitlis'te Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı ekip, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede zor koşullarda yürüyerek yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Bitlis'te kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü kentte, yaban hayvanlarının aç kalmaması ve tehlike oluşturmaması için Doğu Koruma Milli Parklar Müdürlüğünün 5 kişilik yemleme ekibi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bitlis-Diyarbakır karayolunun Deliklitaş mevkisinde yemleme çalışmasına katılan Bitlis Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Nurgül Bulutlu, burada yaptığı açıklamada, doğaya etçil hayvanlar için sakatat ve kanatlı hayvanlar için de yem bıraktıklarını anlattı.

Kentin değişik bölgelerinde yemleme çalışmasına devam edildiğini ifade eden Bulutlu, şöyle konuştu:

'Ana yoldan sırtımıza aldığımız yemlerle 1,5 kilometre ilerleyerek kara bata çıka yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyoruz. Etçil hayvanlar için kasaptan topladığımız sakatatları doğaya bıraktık. Yaban hayvanları kışın yem bulmakta zorluk çekiyor. Bizde ekip olarak onlara yem takviyesi yapıyoruz. Yaban hayatının gelişmesi için yem desteği veriyoruz. Yemleme yaptığımız bölgede yer yer yaklaşık 2 metre kar var. Zor şartlarda karda yürüyerek yemleme yapıyoruz.'

Kış mevsimi boyunca havanın güzel olduğu günlerde yemleme çalışmasını sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Bulutlu, 'Yaban hayvanları için bu yıl doğaya 2,5 ton yem bıraktık.' dedi.
Kaynak: AA