Yozgat'ta Yemek Yarışması Yapılacak

Yozgat'ta mayıs ayında yapılması planlanan yemek yarışmasında bin testilik 'testi kebabı' ile Guinness rekoru kırılması hedefleniyor.

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (İÇANAPAFED) tarafından mayısta yapılması planlanan Türkiye geneli yemek yarışmasında kentin yöresel ve tescilli yemeklerinden bin testi kebabı hazırlanacak.

Yemek yarışmasında bin testi kebabının tesisinin bir anda kırılarak Guinness rekorlar kitabına girilmesi hedefleniyor.

'İÇANAPAFED Büyük Buluşma Yozgat 2' programı adı altında Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine uygulamalı ve teorik aşçılık eğitimi verildi.

İç Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen şefler, hünerlerini öğrencilere sergiledi.

Öğrencilere balık ve tavuk pişirme eğitimi veren şefler daha sonra baklava eğitiminde ustalıklarını gösterdi.

İÇANAPAFED Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası adı altında Türkiye geneli yemek yarışması yapmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye’nin bütün illerinden, usta aşçıların, şeflerin ve öğrencilerin katılacağı bir yarışma olacağını ifade eden Dursun, şunları kaydetti:

'Yozgat’ın yemek tanıtımı ile alakalı çalışmalar bir buçuk yıldır yapılıyor. Ama daha çok ses getirmemiz lazım. Halkın dikkatini bu noktaya çekmek için Yozgat’ta çok büyük bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu yarışmada YAPADER, Odacılar ve Lokantacılar Birliği, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bizimle beraber olacak.'

Türkiye genelinden usta aşçı, şef ve öğrencilerin katılacağı yarışma hakkında bilgi aktaran Dursun, şunları söyledi:

'Yarışma 12-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Yarışma bayanların katılacağı yöresel yemek yarışması ile başlayacak. Ardından şefler ve öğrenciler yarışması yapılacak. Yarışmanın ikinci gününde usta ve öğrenciler yarışması olacak. Yarışmanın 3. gününde Guinness rekorları başvurusuyla bin testilik 'testi kebabı' rekor çalışmamız olacak.'

Kaynak: AA