Yorgancılar'dan Sanayicilere 'İstihdam Seferberliği' Mektubu

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: 'Özellikle 2017 özelinde yatırımcıların iştahını kabartacak desteklerin ardından işsizlik oranının yükselişte olduğu bir süreçte istihdam paketi ile hem ekonomik hem de toplumsal açıdan oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşeni yapacağız'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın, oda üyelerine 'istihdam seferberliği'ne ilişkin mektup yazdığı bildirildi.

EBSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Yorgancılar'ın 5 bin oda üyesine gönderdiği 'istihdam mektubu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'istihdam seferberliği'nin detaylarının anlatıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre mektubunda, istihdam desteğiyle şubat ayından itibaren alınacak her işçi için yıl sonuna kadar 773 lira devlet desteğinin öngörüldüğünü belirten Yorgancılar, şunları kaydetti:

'Böylece bir işçinin işverene maliyeti, yıl sonuna kadar 2 bin 88 liradan bin 314 liraya çekilmiş olacak. İçerde ve dışarda yaşanan belirsizlikler neticesinde, hükümetin geçen seneden bu yana daha proaktif davranarak piyasayı canlandırmaya yönelik adımlarını takdirle karşılıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında uygulamaya konulan teşvik mekanizmalarının yaratacağı motivasyon ülke ekonomisine pozitif katkı sunacaktır. Özellikle 2017 özelinde yatırımcıların iştahını kabartacak desteklerin ardından işsizlik oranının yükselişte olduğu bir süreçte istihdam paketiyle hem ekonomik hem de toplumsal açıdan oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bölgemizde, kentimizde istihdamı, üretimi artırmak için her türlü desteği, çabayı göstermeye devam edeceğiz.'
Kaynak: AA