Yolcu Otobüslerine Sivil Denetim

İzmir'den Manisa'ya özel bir firmaya ait otobüsle seyahat eden sivil trafik polisi, sürücünün yaptığı trafik ihlallerini denetledi.

Sivil bir trafik polisi, İzmir'den Manisa'ya özel bir firmaya ait otobüsle seyahat ederek, sürücünün trafik ihlallerini denetledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya başladı.

Uygulama kapsamında İzmir'den Manisa'ya yolcu olarak seyahat eden sivil polis memuru, güzergahta otobüs şoförü tarafından yapılan ihlalleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehirlererası Otobüs Terminali'ne kadar takip etti. Yolculuğun bitiminde resmi trafik polisleri tarafından uygulama hakkında yolcular bilgilendirildi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Alkan, uygulama hakkında şoförü bilgilendirerek, yapılan trafik ihlallerinin tekrarlanmamasını istedi.

Alkan, amaçlarının uzun yolda otobüslerde yolculara emniyet kemerlerinin takılması ve bilinçlendirilerek alışkanlık haline getirilmesi olduğunu vurguladı.

Uygulamaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Manisa Bölge Trafik Müdürü Nebi Özdemir ise şöyle konuştu:

'Bize bağlı sivil bir arkadaşımız Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığınca görevli olarak otobüse bindi. Otobüs firması ve şoförün bilgisi olmadan biletli bir şekilde yolculuğa başladık. Amacımız şoför ve yolcuların emniyet kemerini takıp takmadıklarını, yolcuları bu konuda uyarıp uyarmadıklarını kontrol etmektir. Ayrıca otobüs şoförünün yolculuk sırasında yaptığı ihlalleri tespit ederek cezai işlem uygulamak. Otobüslerde yolculuk sırasında şoförün arkasındaki 1,2,3 ve 4 numaraları koltuklarda oturan yolcuların aynen araçlarda olduğu gibi emniyet kemeri takma zorunluluğu var. Eğer kemer uygulamasına uyulmazsa, yolculara cezai işlem uygulanacak.'

Uygulamada, otobüs şoförüne şerit ihlali yaptığı gerekçesiyle 198 lira ceza kesildi.
Kaynak: AA