Trabzon'da Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu 'Gayri Resmi Hürrem' adlı oyunu Trabzon'da sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosunun 'Gayri Resmi Hürrem' adlı oyunu, Trabzon'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Özen Yula'nın yazıp yönettiği 'Gayri Resmi Hürrem' adlı oyunda, Hürrem Sultan’ın hayatından kesitler oynayan iki kadının, zamanla sürprizlerle dolu bir maceraya dönüşen hikayesini anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 18 Şubat Cumartesi günü saat 15.00 ile 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

- 'Define adası' çocukların beğenisine sunulacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, sezonun ilk çocuk oyunu 'Define Adası'nı küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Robert Louis Stevenson'un yazdığı, Berna Kılınçer ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp üstleniyor.

Dekoru Cenk Oral, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar'a ait iki perdelik oyunun müziklerini Yusuf Yalçın hazırladı.

Kukla tasarımı ve uygulaması Ayten Öğütcü tarafından yapılan oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı ve Vural Özcelep rol alıyor.

Efsanevi korsan kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen uzun John Silver ve kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor.

Oyun, 21 ve 22 Şubat tarihlerinde saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

- 'Midas'ın Kulakları' oyunu, Afyon turnesinde

Trabzon Devlet Tiyatrosunun, ilk kez 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nde seyirci ile buluşturduğu 'Midas'ın Kulakları' adlı oyunu, turneye gidiyor.

Güngör Dilmen'in kaleme aldığı, Oğuz Utku Güneş'in yönettiği oyunda, Uğur Keleş, Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Taha Mataracı, Gürkan Erarslan ile Elvan Tibukoğlu rol alıyor.

Işık tasarımı Nihat Bahar, dekoru Hakan Dündar, kostümleri İnci Kangal'a ait 'Midas'ın Kulakları' oyununun konusu özetle şöyle:

'Hangimizin müziği daha üstün diye kapışan iki tanrı, Frigya Kralı Midas'ı hakem ilan etmeye karar verir. Keçi Ayaklı Pan ve Güneş Tanrısı Apollon'un yarışında karar merci olarak onurlanacağını sanan Midas, bir tanrıya kazandırırken ötekine kaybettireceğinin ayırdına varamaz. Müzikten anlamadığı gerekçesiyle eşek kulaklarıyla cezalandırılan Midas'ın başına gelenler, bununla da kalmayacaktır. Midas ve gizini paylaştığı berber bu sırrı saklamak istese de bütün yurtta çalkantıları duyulur.'

Oyun, yarın ve 18 Şubat'ta Afyon Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde seyirci ile buluşacak.

Kaynak: AA