THK'dan Anıtkabir'e Ziyaret

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve beraberindeki heyet, Türk Hava Kurumunun 92’nci yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumunun 92’nci yıldönümü nedeniyle THK Genel Başkanı Atılgan ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e gelen Atılgan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Atılgan, Anıtkabir Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Türk Hava Kurumunun kuruluşu üzerinden 92 yıl geçti. Genel başkanlığım döneminde THK’yı temsilen ikinci kez huzuruna çıkıp mevcudiyetimizi arz ediyor olmaktan ziyadesiyle mağrur bahtiyarım. ‘Açtığın yolda, kurduğun ülkede, gösterdiğin amaçta, hiç durmadan yürümeye ant içmiş’ bir nesil olarak işaret ettiğin gibi ‘İstikbali göklerde’ aramayı sürdürüyoruz. Bugünlerde ileri görüşlülüğün ve dünyaca gıpta edilmiş liderliğin nişanesi olarak dile getirdiğin sözün gerçekliğine bir kez daha şahit olduk. ‘Göklerini koruyamayan milletler, yarınlarından asla emin olamazlar.’ Müsterih olunuz ki THK, Türk milletinin yarınlarından emin olması için göklerinde nöbet tutmayı sürdürmektedir. Bulunduğumuz coğrafyanın şartları gereği, Türk havacılığının gelişimi için durmak dinlenmek bilmeksizin çalışacağız. Büyük Türk milleti ile kenetlenmiş Türk Hava Kurumu, kuruluşumuzda belirlemiş olduğun istikameti daha yüce işler yapmak için mavi göklerde kanat çırpıyor. Ruhun şad olsun.”

Atılgan ve beraberindeki heyet, daha sonra İsmet İnönü’nün kabrinin bulunduğu bölüme geçerek çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.
Kaynak: İHA