Sorgun Veterinerlik Fakültesini TOBB Yapacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bozok Üniversitesi Sorgun Veterinerlik Fakültesi binasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılacağını açıkladı.

Soysal, Sorgun ilçesini ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun Veterinerlik Fakültesinin ilçenin çehresini değiştireceğini, bunun için fakültenin bir an önce yapılıp hizmete girmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Soysal, fakültenin Mükremin Mahallesinin doğusunda 650 dönümlük bir alanda yapılacağını belirterek, şunları aktardı:

'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeyi ziyaretinde verdiği Veterinerlik Fakültesi sözünün takipçisiyiz. Üniversitemiz fakültemiz için hoca alımını gerçekleştirecek. Fakülte inşaatını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapma sözü vermişti. Sorgun en kısa sürede veterinerlik fakültesine kavuşacak.'

Mera alanlarına kamu adına yapılacak yatırımlarda 'Ot parası' adı altında alınan paranın kaldırıldığını, bunun da fakültenin yapımına hız kazandıracağını vurgulayan Soysal, şu bilgiyi verdi:

'Bilindiği gibi daha önce çeşitli kanunlarla tahsis edilmiş veya kadimden beri kullanılmakta olan mera, yaylak, kışlak ve kamuya ait otlak ile çayırların kanunla belirtilen şekilde toplum yararına devredilmesi durumunda alınan ot parası, ilgili bakanlığın son yaptığı çalışmayla kaldırıldı. Bundan böyle bu gibi durumlarda ot parası alınmayacak. Fakültemizin yapılması için yaklaşık 100 bin lira civarında tutan bu paranın yatırılması bekleniyordu. Bu durum ortadan kalktı. Şimdi işlemler biraz daha hızlandırılacaktır.'

Kaynak: AA