Sezaryen Oranları 'Eğitimle' Düşürülecek

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde bulunan Gebe Sınıfı ve Anne Okulu birimiyle Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri olan yüksek sezaryen oranlarını azaltmayı amaçladıklarını söyledi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin daha ulaşılabilir hale gelmesi ve etkin şekilde verilesi için Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, gazetecilere, hizmete giren merkezde bulunan 'Gebe Sınıfı ve Anne Okulu' biriminde, gebeliğin başlangıcından itibaren anne ve çocuk sağlığı eğitimi konusunda uzman doktorlar tarafından anne adaylarına ücretsiz eğitim verileceğini ifade etti.

Türkiye'deki iki doğumdan birinin sezaryenle olduğuna işaret eden Kişioğlu, şunları dile getirdi:

'Ülkemizin ve şehrimizin en büyük problemlerinden biri olan yüksek sezaryen oranlarını azaltmak amacıyla Gebe Sınıfı ve Anne Okulu birimini açtık. Aynı zamanda anne sütünün önemini tekrar hatırlatmak ve halkımızın önüne tekrar sunmak için bu eğitimleri veriyoruz. Hem gebelere hem annelere burada eğitim veriyoruz. Gebeliğin başlangıcından doğumuna ve daha sonrasında bebeğin bakımına kadar eğitimler veriliyor.'

Sağlıklı bir nesil ve gelecek için Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin önemine vurgu yapan Kişioğlu, şunları kaydetti:

'Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşamın korunması, geliştirilmesi ve halk sağlığının daha da ileri götürülmesi için çaba sarf ediyor. Bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin daha ulaşılabilir hale gelmesi için Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni halkımızın hizmetine sunduk. Merkezimizde, psikolojik danışmanlık hizmetleri, diyetisyen hizmeti, sosyal çalışma hizmetleri, birinci basamak koruyucu diş hekimliği hizmetleri veriliyor. Yine aynı zamanda ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan yüksek sezaryen oranlarını dengelemek ve anne sütünü özendirmek için Gebe Sınıfı ve Anne Okulu birimi var. Bu hizmetler halkımıza tamamen ücretsiz veriliyor.'

Kaynak: AA