Oyuncu Taçbaş'a Yönelik 'Yağma' Davası

Oyuncu Filiz Taçbaş'a zorla senet imzalattırdıkları iddiasıyla, 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 2 sanığın beraatine hükmedildi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılan müdahil Taçbaş, karardan sonra sinir krizi geçirdi

Oyuncu Filiz Taçbaş'a zorla senet imzalattırdıkları iddiasıyla, 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 2 sanığın, delil yetersizliği gerekçesiyle beraatına hükmedildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, sanık Muhammet Mustafa Kobazoğlu katıldı. Diğer sanık Mehmet Fatih Taşci'yi ise avukatı temsil etti. Müdahil Filiz Taçbaş da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müdahil Taçbaş, huzurdaki sanığı olay öncesi ve sonrasında görmediğini, tanımadığını belirterek, 'Sadece olay günü diğer sanıkla beraber gördüm. Beni kızımın yanında tehdit ederek senet imzalatmıştır. Bir anne olarak böyle bir ortamda yapabileceğim başka bir davranış söz konusu değildir. Mahkemenin beyanıma itibar ederek, sanıkların cezalandırılmasına karar vermesini istiyorum. Hangi anneye sorarsanız o an odaklandığı nokta kızıdır, evladıdır. Ben adalete sığınıyorum.' dedi.

Beyanda bulunurken ağladığı görülen Taçbaş, sanığa yönelik bağırarak konuşması nedeniyle hakim tarafından uyarıldı.

Savunması sorulan sanık Mehmet Fatih Taşci ise müdahilden zorla senet almadığını ve böyle bir eyleme kalkışmadığını belirterek, 'Ben de çocuk sahibiyim. Dolayısıyla bir çocuğun yanında annesini tehdit etmem söz konusu olamaz. Beraatıma karar verilmesini talep ederim.' diye konuştu.

- Duruşmadan sonra sinir krizi geçirdi

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Muhammet Mustafa Kobazoğlu ve Mehmet Fatih Taşci'nin, üzerilerine atılı 'yağma' suçundan, delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına hükmetti.

Karara tepki gösteren Taçbaş, duruşma salonundan çıkan sanığa doğru bağırırken sinir krizi geçirdi. Bayılan Taçbaş'a avukatı ve basın mensupları yardım etti. Taçbaş daha sonra, tekerlekli sandalyeyle adliyenin sağlık merkezine götürüldü.

-İddianame

Hazırlanan iddianamede, gençlik yıllarında çektirdiği bazı fotoğrafların bilgisi ve rızası dışında internet sitelerinde yayınlanması üzerine rahatsız olan Filiz Taçbaş'ın, bu fotoğrafların sitelerden kaldırılması için şüpheli Muhammet Mustafa Kobazoğlu'ndan yardım istediği ve şüpheliye televizyonda iş yapıp para kazandıktan sonra bir miktar ödeme yapacağını söylediği belirtiliyordu.

Şüphelinin teklifi kabul ederek resimleri internetten kaldırdığı ve sonraki süreçte telefonla aradığı müştekiden sürekli para talebinde bulunduğu kaydedilen iddianamede, müşteki Taçbaş'ın yanında kızı varken, Kobazoğlu ve arkadaşı Mehmet Taşci ile Zekeriyaköy'de bir markette buluştuğu, şüphelilerin Taçbaş'a, 'Yaşadığın yeri biliyoruz. Kızının sıhhatini düşünüyorsan bu kağıdı imzala' diyerek zorla senet imzalattırdıkları ve daha sonra bu senedi icraya koydukları ifade ediliyordu.

İddianamede, şüphelilerin 'nitelikli yağma' suçundan 10 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.
Kaynak: AA