Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat Cumartesi günü Malatya’ya geleceğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güzel bir ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Açıklaması
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Muhtarlarla İstişare Toplantısı’ düzenlendi.

Yeni Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İlçe Belediye Başkanları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Malatya genelindeki Muhtar Dernek Başkanları ile 600’ün üzerinde mahalle muhtarı katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmetlerini anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başlayan toplantıda, bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, “Malatya’yı bir bütün olarak görmemiz lazım. Malatya merkezi kalkınmadan, ilçeler kalkınmaz. İlçe kalkınmadan da kırsal mahallelerimiz kalkınmaz. Bunların tamamını bir bütün olarak görmemiz lazım. Tersinden bakarsak, kırsala hizmet götürmeden, merkezi ileriye taşıyamayız. Bütüncül bir çalışmayı alt ve üst yapısıyla ortaya koymamız gerekiyor. Malatya merkeze ve ilçelere bakıldığı zaman Malatya genelinde gerçekten hummalı bir çalışmanın olduğunu görürsünüz. Şu an MASKİ büyük yatırımlar yapıyor. Merkez ve bütün ilçelerin altyapısını çözeceğiz. Üst yapıda en büyük sorunumuz yol yapım çalışmaları. Gerçekten yola çok önemli yatırımlar yaptık. Araç gereç parkından, sahalarda oluşturduğumuz taş ocakları, seyyar kırma makinelerimize, plent asfalt makinelerin ilçelere nakledilmesine, yeni plent tesislerinin kurulmasına kadar önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bize gelen bin 550 km yol talebi var. Biz 2 yıl içerisinde gelen talebin tamamını bitirmiş olacağız. Hedefimiz bu yıl 1000 kilometre asfalt yapmak. Geriye kalanı da gelecek yıl bitireceğiz” dedi.

Çalışmaları bir dayanışma içerisinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Bizim birbirimizden ayrımız-gayrımız yok. Az yaptı çok yaptı yok. İşi hep birlikte sahipleneceğiz. Muhtarlarımızı sahipleneceğiz. Bizim belediye başkanımız neyse, muhtarımız da o. Mümkün olduğu kadar onlarla birlikte her bölgemizi bir adım ileriye nasıl götürürüz diye planlamalar yapıyor, buna gayret ediyoruz. Biz ne yaptığımızı, hangi imkanlarla yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bütçemiz ve kapasitemiz belli. Bütçemiz ve kapasitemizin 3 katı iş yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat Cumartesi günü Malatya’ya gelecek olmasına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güzel bir ev sahipliği yapacaklarını söyledi.



Çakır, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız geliyor. Bize düşen Cumhurbaşkanımıza güzel bir ev sahipliği yapmak, hep birlikte Cumhurbaşkanımızı güzel bir şekilde karşılamak ve coşkulu bir kalabalıkla memnun bir şekilde göndermek. Bu konuda sizlerin desteği önemli, hep birlikte Malatya olarak güzel bir ev sahipliği yapacağımıza ben yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Allah kendisinden razı olsun. Saatlerce anlatılsa bitmeyecek hizmetleri var. İlçe belediye başkanlarımız da gayret ve çabayla çalışıyorlar. Allah’a şükürler olsun, kişinin ne söylediği önemli değil, karşıdakinin ne anladığı önemlidir. Malatya’ya gelen her misafirin ne kadar gelişmiş olduğunu onların ifadeleriyle öğreniyoruz. Gerçekten Türkiye’de eşi benzeri olmayan çalışmalara Belediye Başkanlarımız imza atıyor. Büyükşehir olarak bütün Malatya’nın tamamından sorumlu olunca, görev ve sorumluluk bir hayli artmış oldu” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Muhtarların devlet ile millet arasındaki en önemli seçilmiş kişiler olduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız kalkınma yerelden başlar diyor. Yereldeki en önemli ayağımız, muhtarlarımızdır. Milletimizin ilk kapısını çaldığı kişiler muhtarlardır. Türkiye’de bir millet tarih yazdı ve yazmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Malatya için yaptıklarını anlattı. Türkiye’de çığır açıyoruz. Çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Çok önemli hizmetler getiriyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımın ve bütün bürokratlarının ellerine sağlık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetlere baktığımızda ‘Burası Malatya mı?’ diye şaşırıyoruz. Çok önemli hizmetlerinden ve bugün bizi sizlerle buluşturduğu için Başkanımız Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte hizmette sınır tanımayan İlçe Belediye Başkanlarımız var” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk Milletinin tarih yazdığını kaydeden Çalık, “Bu tarih yazılırken her noktada muhtarlarımızın imzası vardı. Bu tarihi kahramanımız ve ülkemizin Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımızla birlikte yazdık. Göğsünü toplara siper eden milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Doğu ve Güneydoğu’da kalleş PKK ile mücadele eden şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz geçti. Kötü günler her daim kapımızda bekliyor. Terör örgütünün biri bitmeden biri başlıyor. Kötü günleri sizlerin destekleriyle, dualarıyla atlattığımızı biliyoruz. Hepinize kötü günde bizimle birlikte, Cumhurbaşkanımızla birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, konuşmasında 18 Şubat Cumartesi günü Malatyalıların bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ev sahipliği yapacağını söyledi.

Kaynak: İHA