'Kuyu' Artık Beykoz İtfaiyesi'nde

Beykoz'da düştüğü 61 metrelik kuyudan 11 günlük çalışmayla kurtarılan 'Kuyu' adlı köpek, Beykoz İtfaiyesi'ne teslim edildi.

Beykoz'da düştüğü 61 metrelik kuyudan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve birçok kurum ile kuruluşun destek verdiği 11 günlük çalışmayla kurtarılan 'Kuyu' adlı köpek, Beykoz İtfaiyesi'ne teslim edildi.

AA muhabirine konuşan, kurtarma çalışmalarına katılan Beykoz İtfaiyesi personeli Ümit Ahmetoğlu, 'Kurtarma operasyonuna 10 gün önce başladık. Kurtarmamızın uzun sürmesinin nedeni, köpeğin kaçabileceği bir yer olması ve bizim onu beklememiz. Bekleme odaklı çalıştık. Kendisi gelmeyince biz de ona gitmek için uğraştık. Onun için de müdahalelerimiz biraz uzun sürdü. 70 metreye kadar derinliğe ulaşan bir kuyunun içinde 2 metrekare alanda kaçabileceği yeri olan sıcak ve havadar, kuru bir yerde saklanıyordu.' dedi.

Ahmetoğlu, şöyle devam etti:

'Kuyu'yu bulduktan sonraki ilk 3 saatte müdahaleye başladık. Mücadelemiz 10 gün sonra sonuç verdi. Çok memnunuz. Bizim olduğu için de çok sevinçliyiz. Tedavisi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Fatih'teki Hayvan Hastanesi'nde yapıldı. Kan tetkiklerine kadar her şeyi yapıldı. Bir sorun olmadığı belirlendi. Bundan sonra bizim misafirimiz. Bizimle yaşayacak. Bizim ekip arkadaşımız olacak.'
Kaynak: AA