KOSGEB Esnafı Bilgilendirdi

KOSGEB Adıyaman İl Müdürlüğünce, Gölbaşı esnafı kredi konusunda bilgilendirildi.

KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısırlıoğlu, Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin ciddi badireler atlattığını anımsattı.

Türkiye'nin ekonomisinin baltalanmaya çalışıldığını ifade eden Mısırlıoğlu, 'Bu noktada son dönemde sıcak para ihtiyacı, ekonomideki daralmalara karşı esnafımız sıkıntı yaşamaktadır. Çok şükür ülkemizin geleceğine yön veren, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili büyük hedefler ortaya koyan bir Reisi Cumhurumuz var. Bu noktada Bakanlığımız ve KOSGEB aracılığıyla esnafımıza çare olmak üzere yeni yeni projeler geliştirilmektedir.' dedi.

Mısırlıoğlu, esnaf ve sanatkarlar için sıfır faizli 50 bin TL'lik kredi uygulamasının aralık ayı içinde başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Kısıtlı zamanda 15 bin esnaf ve sanatkarımız bundan faydalandı. Adıyaman'dan 80 esnaf ve sanatkarımız bundan faydalandı. İl ve ilçe merkezlerindeki esnaf ve sanatkarları bilgilendirmek istedik. 20 Şubat'a kadar devam edecek kredi başvuruları için bir çalışma yapılacak. En düşük seviyedeki mikro ölçekli işletmelerden başlayarak sıralama yapılacak. İlimize bir kontenjan bildirilecek. KOSGEB'e kayıt olma ön şartı olmayacak. Yapılacak müracaatlar sıralanacak. 27 Şubat 2017 tarihinde kredi kullanmaya hak kazanlara mesaj gönderilecek. Kredi başvurusu onaylanan esnafımız KOSGEB veri tabanına kayıt işlemlerini yapacak ve şubat ayı sonu itibariyle kredileri kullandırtmaya başlayacağız.'

Kaynak: AA