'İstihdamın Zirvesinde Gaziantep' Toplantısı

Gaziantep'te önde gelen 280 firma temsilcisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine katkı amacıyla işletmelerinde fiilen çalışanların yüzde 5 ile 10'u arasında ilave istihdam yapacaklarını bildirdi.

Gaziantep'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında 'İstihdamın Zirvesinde Gaziantep' toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında, istihdam seferberliğine yönelik toplantıya, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, İŞKUR, SGK, KOSGEB İl Müdürlükleri ve 150'den fazla işçi çalıştıran firma temsilcileri katıldı.

Vali Yerlikaya, Gaziantepli sanayicilerin geçmişten gelen köklü ticaret kültürüyle Türkiye'nin ve Gaziantep'in kalkınmasına her zaman büyük katkı sağladığını, 81 şehir arasında yapılan ihracat ile ilk 5’e yükselmiş olmaktan dolayı sevindiklerini dile getirdi.

Şimdi de Türkiye'de işsizliğin azaltılması için başlatılan seferberlikte bu başarıyı gösterecek ve bu konuda da örnek bir şehir olacaklarına yürekten inandıklarını aktaran Yerlikaya, 'Şehrimiz adına bütün sanayici ve işverenlerimize teşekkür ediyorum. Allah kazancınıza bereket versin' ifadesini kullandı.

Daha sonra İŞKUR, KOSGEP ve SGK il müdürleri tarafından 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği Projesi' isimli sunum yapıldı.

Sunumun ardından Vali Yerlikaya moderatörlüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, OSB Başkanı Deniz Köken'in katılımlarıyla istihdam seferberliği paneli düzenlendi.

Yapılan bilgilendirmeler sonrasında Gaziantep'te önde gelen 280 firma temsilcisi, sektörel bazda istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla işletmelerinde fiilen çalışanların yüzde 5 ile 10'u arasında ilave istihdam yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA