İranlı Ressam 15 Temmuz'u Resmetti

İranlı ressam Reza Hemmatirad’ın 15 Temmuz ile ilgili resim sergisi Keçiören Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde açıldı.

İranlı Ressam 15 Temmuz'u Resmetti
Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen İranlı ressam Reza Hemmatirad’ın 15 Temmuz’daki vatan mücadelesini anlattığı "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları" isimli resim sergisinin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oya Eronat, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan birlikte yaptı. Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde şehit yakınları ile gazilerin de katıldığı serginin açılışında bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Ak, "7 ay önce yaşadığımız 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerimiz ve gazilerimizle buluşma programında bir araya geliyoruz. Sergimizi de bu buluşma gününde açarak 15 Temmuz ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz. Katkılarından dolayı Pendik Belediyesine ve sanatçımız Reza Hemmatirad’a çok teşekkür ediyoruz. Her şehidimizin ayrı bir hikayesi var, o hikayeleri bu eserlerde bulabilirsiniz. Ayrıca bizim 2017 Milli İrade Takvimimizde de değerli sanatçımızın bu eserleri var" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de, 15 Temmuz’un ileriki yıllarda da hatırlatılması gerektiğine dikkat çekerek, "Türk milleti dünyaya milli iradeye nasıl sahip çıktığını göstererek örnek oldu. 15 Temmuz’un yegane kahramanı milletimizdir" dedi.



Sergi 7 gün boyunca ziyarete açık

65 eseri sergilenen İranlı ressam Reza Hemmatirad, 10 günlük bir çalışma neticesinde bu eserleri ortaya çıkardığını belirterek, "17 Temmuz’da ekibimle birlikte çalışmaya başladık, birlikte çalıştığımız Bilal Erdoğan, Melike Erdem, Gülcan Tezcan ve tüm ekibime çok teşekkür ediyorum. Keçiören en fazla şehit ve en fazla gazi veren ilçe olarak o gecenin en önemli kahramanlarından. O gece yüzlerce hikaye yaşandı. İnşallah bir daha 15 Temmuz yaşanmaz" diye konuştu.

Eserlerin kısa hikayelerinin de yer aldığı sergi, 7 gün boyunca FTZ AVM’de ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA