İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Kuveyt Ziyareti

Kuveyt Emiri Sabah ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel sorunları görüştü.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kuveyt'te bir araya geldi.

Kuveyt haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Havvali'deki Beyan Sarayı'nda gerçekleşen Ruhani ve Sabah'ın görüşmesinde İran ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel sorunlar ele alındı.

Kuveyt Emirlik Divanı İşleri Bakanı Şeyh Ali Cerrah es-Sabah, görüşmede 'iki dost ülke ve halkları arasındaki ilişkiler, bu ilişkilerin güçlendirilmesi ve her alanda geliştirilmesi yollarının ele alındığını' duyurdu.

İran ile Kuveyt'in müşterek çıkarlarına hizmet eden iş birliği çerçevesinin genişletilmesinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel gündemde ortak önemi bulunan meselelerin incelendiğini aktaran Şeyh Ali Cerrah, 'Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle ön plana çıkan dostluk ve anlayış ruhu, iki ülkenin her alandaki mevcut iş birliğini güçlendirme isteğine yansıdı.' ifadesini kullandı.

Ruhani'nin Kuveyt'e yaptığı ilk ziyaretin, Kuveyt'in Körfez ülkeleri ile İran arasındaki ilişkileri düzeltmek için sarf ettiği çaba bakımından değerlendirildiğinde önemli olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlar, söz konusu ziyaretin Körfez ülkeleri ile İran arasında bir diyaloğun başlaması için hazırlık mesabesinde olabileceğini belirtiyor.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Umman ziyaretinin ardından geldiği Kuveyt'te ne kadar kalacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: AA