Fas'ta 'Yöresel Türk Kıyafetleri' Sergisi

Fas'ta, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ortaklaşa 'Yöresel Türk kıyafetleri' sergisi düzenlendi.

Başkent Rabat’ta bulunan Vidaye Sergi Sarayı'nda düzenlenen serginin açılışına Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu ve TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ile diplomatik misyon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Öz, 'YEE ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen sergide yöresel Türk kadın kıyafetleri sergilenecek. Fas ve Türkiye arasında kültürel benzerliklerin yanı sıra Türk kadın elbiselerinin Fas kadın elbiseleri ile benzeştiği birçok nokta göreceksiniz. Sergiye katkısından dolayı Fas Kültür Bakanlığına teşekkür ediyorum.' dedi.

YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'YEE olarak Fas'ta çeşitli kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Fas halkı Türk elbiseleri, dizileri ve kültürü ile çok ilgililer. Halkın bu ilgisinden dolayı daha çok Türk dizilerinde gördükleri bu kıyafetleri beğenilerine sunmak için bu sergiyi düzenledik.' ifadelerini kullandı.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık ise 'Geçmişten günümüze Türk insanının giydiği kıyafetlerden esinlenerek enstitümüzde tasarladığımız elbiseleri sergiliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait kıyafetlerimizin yanı sıra yöresel kıyafetlerimizi de sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz. Enstitü olarak tarihimizin bir parçası olan bu kıyafetleri yaşatmak için çaba sarf ediyoruz.' diye konuştu.

Türk yöresel kıyafetlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı sergi iki gün sürecek.

Kaynak: AA