'Evet' İçin 81 İli Geziyor

Kocaeli'den 23 gün önce cumhurbaşkanlığı sistemine destek amacıyla aracıyla yola çıkan Özavcı, 34 ili dolaştıktan sonra Isparta'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermek için 23 gün önce Kocaeli'den aracıyla yola çıkan Erol Özavcı, 34 ili dolaştıktan sonra Isparta'ya geldi.

Koceli'de yaşayan evli ve 4 çocuk sahibi Özavcı, cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermek amacıyla çıktığı Türkiye turunda mola verdiği Isparta'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, referandumda 'Evet' demek için Türkiye'yi karış karış gezdiğini söyledi.

Kocaeli'den 23 gün önce yola çıktığını, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki illeri gezdikten sonra bugün Isparta'ya geldiğini anlatan Özavcı, gittiği yerlerde görüştüğü kişilere Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, sağlıktan ekonomiye ülkenin ne kadar geliştiğini anlattığını kaydetti.

Kürt kökenli olduğunu dile getiren Özavcı, ülkeye Türk, Kürt, Laz demeden herkesin sahip çıkmasını gerektiğini vurguladı. Daha güçlü bir Türkiye için referandumda 'Evet' diyeceğini, gittiği illerde de vatandaşlara niçin 'Evet' denilmesi gerektiğini anlattığını aktaran Özavcı, 'Cumhurbaşkanımızın resmini giydirdik arabaya Şırnak'a gittim. Mardin ve Diyarbakır'a gittim. Millet arabanın önüne atlıyordu. 'Selam söyleyin' diyorlardı. Resmini öpüyorlardı.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade eden Özavcı, 'Cumhurbaşkanımız Allah'ın bize özel bir lütfu ve nimetidir. Gerçek bir lider olduğunu gördük. Tüm vasıfların onda mevcut olduğunu gördük. İman, ilim, bilgi, birikim, fizik, hitabet, cesaret. Boşuna 'Reis', 'Komutan' dememişler.' diye konuştu.

Isparta'nın ardından Burdur'a gidecek Özavcı, referandum tarihi olan 16 Nisan'a kadar Türkiye'yi dolaşmaya ve niçin 'Evet' denilmesi gerektiğini vatandaşa anlatmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA