Eski TBMM Başkanı Şahin Açıklaması

'(Anayasa değişikliği) Meclis ve Hükümet ayrılmış olacak ve kuvvetler ayrıcalığı ilkesi gerçek anlamda uygulanacaktır'.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliğine değinerek, Meclis ve Hükümetin ayrılacağını, kuvvetler ayrıcalığı ilkesinin gerçek anlamda uygulanacağını söyledi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, geçtikleri hafta sonu partisinin Karabük il başkanlığındaki bir toplantıda konuşma yaptığını, CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in bu konuşmasının tamamını dinlemeden kendisini bazı basın kuruluşlarına çıkarak eleştirdiğini söyledi.

Referandumda isteyen vatandaşların 'evet', dileyenlerin 'hayır' diyeceğini ve bunun anayasal hakları olduğunu belirten Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

- Çift başlılık son bulacak

'Biz bu değişikliğe 'evet' diyeceğiz. Vatandaşlarımızı da 'evet' demeye davet edeceğiz, ediyoruz. Bu değişiklikle ülkemiz sürekli istikrara kavuşacak ve koalisyon dönemleri tarihe karışacaktır. Meclis ve Hükümet ayrılmış olacak ve kuvvetler ayrıcalığı ilkesi gerçek anlamda uygulanacaktır. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecektir. Çift başlılık ortadan kaldırılacaktır.

Devletin gerçek sahibi millet olacak, hem hükümeti hem de meclisi millet seçecek ve denetleyecektir. Siyasette gençlerin etkinliği daha da artacaktır. Sayın Dinçel'e konuşmamın tamamını dinledikten sonra değerlendirme yapması yakışırdı. Maalesef Sayın Erdoğan Dinçel, kendisine yakışanı yapmamıştır. Üzüntü duydum.'
Kaynak: AA