Elazığ'da 'Hayat Yeniden Başlıyor' Projesi

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği ve hayat boyu öğrenme çağrısı kapsamında bin 500 projeden ilk 35'e giren 'Hayat Yeniden Başlıyor' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan proje koordinatörü Prof. Dr. Hanbey Hazar, projenin toplam bütçesinin 161 bin 414 avro olduğunu söyledi.

Ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimleri için eğitim ve istihdam yapmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Hazar, bir ülkenin nüfus yapısının istihdama katılım ve istihdamda kalma oranını etkilediğini dile getirdi.

Türkiye'de iş gücü piyasasının gelişmesi için gerekli amaç ve hedeflere ulaşmasını sağlayacak insan kaynağına sahip olduğunu aktaran Hazar, 'Türkiye'de iş gücüne katılacak fertlerin ulusal ve uluslararası iş gücü piyasalarında çalışabilecek bir şekilde istihdam edilebilmeleri için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaları gerekiyor.' dedi.

Projenin özelliklerini anlatan Hazar, şunları kaydetti:

'Dezavantajlı kişiler olarak kabul edilen 25-64 yaş aralığındaki kişilerin temel ve mesleki becerileri ile yetkinliklerinin artırılması, öğrenme kalitesinin arttırılması, eğitim sistemi ve iş gücü piyasası arasındaki sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması, çeşitli sebeplerle eğitimden mahrum kalan kişilere eğitim olanaklarının verilmesi hedeflenmiştir.'

Bu arada, tanıtımı yapılan 'Hayat Yeniden Başlıyor' projesi, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği tarafından yürütülecek.

Kaynak: AA