El Sanatkarlarına Yeni Sergi Alanı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, daha önce Attalos Heykeli ile Cumhuriyet Meydanı arasında el sanatlarını satışa sunan esnaf için İsmet İnönü Kent Meydanı'nda oluşturduğu modern sergi alanı faaliyete geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, el işi, takı, süs ve hediyelik eşya gibi el sanatlarıyla uğraşan 85 esnaf, modern ve konforlu stantlardaki yerlerini aldı.

Yeni sergi alanında olmaktan mutlu olduğunu ifade eden esnaf İnci Bağdap, 'Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar güzel ve konforlu bir yer beklemiyorduk. Özellikle stantlarımızın dolaplı olması ve üzeri kapalı olması bizleri çok sevindirdi. Hem güvenlik hem de rahatlık açısından doğru düşünülmüş. Havaların ısınması ile caddenin daha da hareketleneceğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ederim.' dedi.

El emeği ürünleri satan Evgeniya Taş da alanın kendisini çok etkilediğini belirtti. Taş, 'Kışın yağmurdan yazın ise güneşten hem bizler hem de ürünlerimiz olumsuz etkileniyordu. Yeni stantlarda bu sıkıntıları yaşamayacağız. Yeni sergi yerimizi ve düzenimizi çok sevdim. Daha önce yer darlığından dolayı birçok ürünümü sergileyemiyordum ama burada ürünlerimi daha geniş şekilde sergileme şansım var.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA