Edremit'e Yeni Müftü

Sakarya İl Müftü Yardımcısı iken Edremit Müftülüğüne tayin edilen Sait Emin Arvas, basın mensupları ile bir araya geldi.

Edremit'e Yeni Müftü
Müftü Sait Emin Arvas, Edremit’e tayin edilmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade ederek, "Bu hassas süreçte toplumu din konusunda aydınlatma gibi çok elzem ve hayati bir vazifemiz var. Yüce Rabbimizin lütuf ve ihsanı; mukaddes bir emanet, milli-manevi sorumluluk ve vebalinin idrakiyle görevime başladım. Mensuplarına dünya ahiret mutluluğu kazandırmayı hedefleyen, inananları bir vücudun organları gibi gören, üstünlüğü ırkta, renkte, zenginlikte, makam ve mevkide değil, sadece takvada ve insanlığa faydalı olmakta gören ve bütün beşeriyeti kucaklayan yüce dinimiz İslamı hakkıyla bilmek, yaşayarak anlatmak ve prensiplerini hayatımıza geçirmek, bütün sıkıntılarımızın ilacı olacaktır. Tarih boyunca bu ilahi reçete ferdî, ailevî ve içtimaî hastalıklara deva olmuş ve inşallah olmaya da devam edecektir. Bu mukaddes dine perde değil ayna olmak niyetiyle başladığım bu ulvi görevimde, ülkemizin muhtelif bölgelerinde ve yurt dışında otuz yedi yıldır din hizmeti yürüten bir din gönüllüsü olarak Edremitli hemşerilerime hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Şehitler için dua eden Müftü Sait Emin Arvas, gazetecilere Prof. Dr. Mustafa Kara’nın ’Gençlerle Gönül Gönüle’ ve Diyanet tarafından hazırlanan ’Dini İstismar Hareketi’ kitaplarını hediye etti.
Kaynak: İHA