Diyanet-Sen Başkanı Bayraktutar Açıklaması

'13 milyon imzayla MemurSen ve bağlı sendikalarla bunun hakkından geldiğini artık ülkede başörtüsünün suç olmadığını hatta laikle ilgisinin olmadığını ortaya koyduk'.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Siirt Ensar Vakfını ziyaret etti.

Bayraktutar ve beraberindeki heyet, Vakıf Başkanı Necmettin Çiçek'i ziyaret ederek vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Genel Başkan Bayraktutar, ziyarette yaptığı konuşmada, Diyanet-Sen ve diğer sivil toplum örgütleri olarak amaçlarının bu millete hizmet etmek olduğunu söyledi.

'Eğer bizim değerlerimiz, farklılıklarımız, bizim beraber olmamızı ortadan kaldırıyor, bizi birbirimize düşman ediyorsa biz sendikacılık yapmıyoruz demektir' diyen Bayraktutar, şöyle konuştu:

'Kız çocuklarımızın üniversite çağlarını hatırlayın, çok geçmişte değil kızlarımızın üniversite kapılarında coplandığını düşünün, polis zoruyla geri döndürülüyorlardı. 'Neden sen müminsin, neden sen başörtüsü takıyorsun?' diye horlandığınızı düşünün. Biz bunu başardık mı Diyanet-Sen olarak, yetkili konfederasyon olarak çok şükür milletin iradesinin tecellisine vesile olduk. Türkiye'de başörtüsü meselesi yürürlükten çıkmadan önce konuyu bile açamazdık ama 13 milyon imzayla Memur-Sen ve bağlı sendikalarla bunun hakkından geldiğini artık ülkede başörtüsünün suç olmadığını hatta laikle ilgisinin olmadığını ortaya koyduk.'

Vakıf Başkanı Çiçek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar'a ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Kaynak: AA