Çüngüş Belediyesinin 'Evet' Hedefi Yüzde 70

Diyarbakır’ın Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, referandumu tüm seçimlerden daha fazla önemsediklerini belirterek, “Yüzde 70 gibi bir sonuç yakalamayı hedefliyoruz” dedi.

Çüngüş Belediyesinin 'Evet' Hedefi Yüzde 70
AK Partili Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasının gelecek nesillerin kaderini belirleyeceğini ifade etti.

Bu yüzden bu referandumu çok önemsediklerini ve kapı kapı dolaşacaklarını dile getiren Arslanca, “Yüzde 70 gibi bir sonuç yakalamayı hedefliyoruz. Bu referandum hayati bir seçimdir. ‘Evet’ çıkarsa ülkemiz bölünecekmiş diyorlar. Ülke bölünecekse bölgemizde yaklaşık 40 yıldır PKK belası var. PKK’nın 40 yıldır ana hedefi ülkeyi bölmek değil mi? Madem ki ‘evet’ çıkınca ülke bölünecek, HDP niçin ‘hayır’ diyor. Bu bir çelişki değil mi? Menderes’i astılar, rahmetli Özal’a olmadık şeyler yaptılar. Tek başına iktidar olmasına rağmen rahmetli Menderes asıldı. AK Parti hükümetine defalarca ve son zamanda da 15 Temmuz’da yapılan ihaneti hepimiz gördük. Bu mevcut ceberut anlayış durmuyor. Başkanlık sistemi geldiği zaman Allah’ın izniyle vesayet diye bir şey kalmayacak. İlçe halkımız demokrat muhafazakar bir yapıya sahip. İlçe halkımıza sonsuz güveniyorum. Çüngüşlü hemşerilerimin de vereceği yüzde 70’e varan ‘Evet’ oyu ile başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA