Çorlu'da Sertifika Töreni

Eğitiliyorum, Öğreniyorum Kayıtlı Çalışıyorum Projesi kapsamında 67 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Eğitiliyorum, Öğreniyorum Kayıtlı Çalışıyorum Projesi kapsamında 67 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törende, Trakya Kalkınma Ajansı, Namık Kemal Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kursların iş hayatında çok önemli olduğunu ve bu kursları bitiren öğrencilerin sayılarını artacağını söyledi.

Sürekli projeler ürettiklerine dikkat çeken Şahin, her projede ortaklarının ve paydaşlarının bulunduğunu da kaydetti.

Şahin, Türkiye'nin, Trakya'nın, Tekirdağ'ın ve Çorlu'nun gelişmesi için bu tür iş ortaklıklarının ve projelerin daha fazla hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu ve İŞKUR ile hayata geçirdiğimiz bu projemizde, 67 kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Bu kurslar çok büyük önem taşıyor. Bu kurslarımızı bitiren gençlerimiz, istihdama katılmakta zorluk çekmiyor. Bizlere gelen talepleri değerlendirerek bu tür projeler hazırlıyoruz. Bu eğitimler, üniversiteyi bitirerek iş hayatına katılmayı bekleyen gençlerimiz için bir altın bilezik.'

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş ise bu tür kursların örnek teşkil ederek sayılarının artması gerektiğini ifade etti.

Tören sonunda 67 kursiyere sertifikaları verildi.
Kaynak: AA