Ceyhan'da '15 Temmuz Diriliş Destanı' Resim Sergisi

Ceyhan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '15 Temmuz Diriliş Destanı' adlı resim sergisi açıldı.



Ceyhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen resim sergisinin açılış kurdelesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş ve İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Ülfet Derneği Başkanı Gazi Kılıçparlar ve okul müdürleri birlikte kesti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Topbaş, böylesine anlamlı bir sergiyi açmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı milletin dik durduğunu belirten Topbaş, 'O gün yaşananları göz önüne seren bu sergi gerçekten çok anlamlı. Burada sergilenen fotoğraflar aynı zamanda tarihe tanıklık etmektedir. Özellikle öğrencilerimiz bu sergiyi gezmeleri gerektiği kanaatindeyim. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni onurlandıran ve emeği geçenlere huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.' dedi.

'15 Temmuz'da Türk milletinin demokrasiye nasıl sahip çıktığını, Türk halkının bir kez daha kahramanlık destanı yazdığını gördük.' diyen Topbaş, 'Bizler 15 Temmuz demokrasi şehitlerini asla unutmayacağız ve gelecek nesillere de unutturmayacağız. Bu vesileyle, 15 Temmuz'da vatanın ve milletin bekası için şehit düşenleri bir kez daha rahmetle anıyorum.' ifadesinde bulundu.

Okul Müdürü Yüksel Aslancan Doğan ise terör örgütü FETÖ/PDY'den KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulda sergilenen 40 fotoğrafın anlamının çok büyük olduğunu, öğrencilerin resimlerle aziz milletin yüceliğini bir kez daha gördüğünü ifade etti.

Tören sonunda protokol üyeleri ve ziyaretçilere slayt gösterimi ile pasta ikramının yapılmasının ardından öğrenciler tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Kaynak: AA