Çanakkale'de Depremin Yaraları Sarılıyor

Büyüklükleri 2 ile 5,3 arasında olan bin 97 depremin meydana geldiği Ayvacık ilçesinin Yukarıköy başta olmak üzere 26 yerleşim biriminde yürütülen çalışmalarda bin 272 yapıda hasar tespit edildi Bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için 502 personel görev yapıyor.

Büyüklükleri 2 ile 5,3 arasında değişen bin 97 depremin meydana geldiği Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde sarsıntılardan etkilenen yerleşim birimlerinde yapılan çalışmalarda bin 272 yapının zarar gördüğü saptandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Şubat'ta saat 06.52'de Ayvacık ilçesi Gülpınar köyü açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik koordinasyonunda tüm ilgili kurumlar bölgeye intikal etti ve çalışmalara başlandı. 6 Şubat'tan itibaren büyüklükleri 2 ile 5,3 arasında değişen bin 97 deprem meydana geldiği Ayvacık ilçesinin Yukarıköy başta olmak üzere 26 yerleşim biriminde yürütülen çalışmalarda bin 272 yapıda hasar tespit edildi. AFAD Başkanlığı, bölgeye 500 yaşam konteyneri gönderildi.

Konteynerlerin büyük bölümünün kurulumu tamamlandı. Konteynerlerin bir bölümünün ise kurulum ve altyapı çalışmaları, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları Şube Şefliği, UEDAŞ, AFAD, İÇDAŞ, AKÇANSA ekiplerince sürdürülüyor. Doğabilecek ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak AFAD'dan 200 ek konteyner talep edildi.

Depremde yaralanan 8 kişiden birinin tedavisi halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Bölümünde devam ediyor. Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından konteyner yerleştirilen alanlarda başlatılan aydınlatma ve elektrik tesisatı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Temin edilen 4 bin 700 yağmurluk, deprem bölgesine sevk edilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Türk Kızılayınca 28 personelle 14 köye 4 bin kişilik kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği 1 sabit, 1 mobil araçla dağıtılıyor, gün içerisinde sıcak çay ve çorba servisi yapılıyor. Depremden etkilenen bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için 502 personel görev yapıyor.
Kaynak: AA