Burhaniye'de Kariyer Günü Düzenledi

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) öğrencilerinin gelecek iş yaşamlarını planlayabilmeleri, iş hayatına hazırlanmaları, staj yeri bulmaları ve meslekleriyle ilgili kurumlar ile birebir iletişimde bulunmaları amacıyla “İstihdam ve Kariyer Günleri” düzenlenleceği bildirildi.

Burhaniye'de Kariyer Günü Düzenledi
Kariyer günlerinin, “Güvenilir Eğitim, Güvenilir İşgücü, Güvenilir Üretim” sloganı ile 03 Mart 2017 Cuma günü BUBYO Fuaye alanında gerçekleştirileceği açıklandı.

Burhaniye Ticaret Odası, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ve Bubyo işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan İstihdam ve Kariyer Günlerine’ otel işletmeleri, seyahat acentaları, bölgede faaliyet gösteren ithalat ve ihracat firmalarından bir çok temsilci katılacak. Bin 400’e yakın öğrenciye sahip olduklarını belirten BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, Körfez bölgesinde yer alan firmaların kendilerine ilettiği temel sorunun kalifiye eleman sorunu olduğunu ve sorunun çözümünde BUBYO Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası Ticaret bölümlerinde dört yıllık lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin anahtar rol oynayabileceğini belirtti.

Hem öğrencilerin staj ve iş imkanlarını arttırmak adına hem de bölgede yer alan işletmelerin vasıflı eleman sorununu çözmek adına Burhaniye Ticaret Odası ve Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ile ortaklaşa bir kariyer etkinliği planladıklarını belirtti.

Yüksekokul Müdürü İlban, ”Yüksekokul ile sanayi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini teşvik etmek ve arttırmak için önemli bir misyona sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu misyonu yerine getirme adına bölgede yer alan işletmeler ile bu tür işbirliklerini daha fazla yapmak istiyoruz. Körfez bölgesinde ve tüm Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler ile ilgili bölümlerde öğrenim gören Balıkesir Üniversitesi öğrencilerimizi kariyer günlerine davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA