Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir Açıklaması

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, “İlçemize kurulacak tematik lise, bir seramik kenti olan ilçemizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir Açıklaması
Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir Bozüyük’teki meslek liselerinin istihdam içindeki rolü, lisans programlarına geçiş ve kentteki etkin rollerinin görüşüldüğü toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 32 adet tematik lise kurulacağını, bunlardan 2 tanesinin seramik ve cam üzerine olacağını ve özellikle seramik ve cam üzerine kurulacak okullardan birinin de Bozüyük’te açılacağını kaydetti.

Eldemir, “Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda açılacak bu okullar bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda yapılandırılarak, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynayacak. Ayrıca bu liseler gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte donanımlara sahip mezunlar yetiştirecek. Böylece seramik kenti olan ilçemize kurulacak seramik ve cam tematik lisesi seramik sektörümüzün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak. Bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz de kendi memleketlerinde rahatlıkla iş sahibi olabilecekler” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Eldemir, bu liselerin, sektörde bulunan teknolojiyle paralel gelişim göstereceğini, sektörde teknolojik gelişim olduğu zaman liselerde de paralel olarak eğitimin değişip gelişeceğini, bu liselerin istihdama göre açılacağı için mezun olduktan sonra iş bulma imkânının da yüksek olacağını da anlatarak, "Tematik lise ilçemizdeki seramik sektörünün de ilerlemesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA