Azerbaycan Ve Filistin Arasında Siyasi İstişare Toplantısı

Azerbaycan ve Filistin arasında siyasi istişare toplantısı düzenlendi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakü'de, Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov ile Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Mazen Şamiya başkanlığındaki heyetler arası toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Halefov, Azerbaycan'ın Filistin'i uluslararası düzeyde ve kapsamlı şekilde desteklediğini bildirdi. Halefov, mevkidaşına Dağlık Karabağ sorunu ve Ermenistan-Azerbaycan çatışması konusunda geniş bilgi verdi.

Şamiya ise Azerbaycan'la ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirterek, uluslararası düzeydeki destek ve insani yardımlar için teşekkürlerini iletti.

Filistin olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ifade eden Şamiya, Azerbaycan'ın çok kültürlülük, hoşgörü ve dini, kültürel değerlerin korunması yönünden İslam dünyası için örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Toplantıda, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin artırılması, tarım, turizm, kültür ve turizm alanlarındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı kültür günlerinin yapılması gibi konular müzakere edildi.

Kaynak: AA