Aydın 5. Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Aydın'da 5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kapalı Fuar Alanında açılışı gerçekleştirilen ve traktör, zirai aletler ile hayvancılıkla ilgili ekipmanların sergilendiği 5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, 240 firmanın katılımıyla 19 Şubat'a kadar açık olacak.

Törende gazetecilere açıklama yapan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın'ın, hem tarım hem de tarıma dayalı sanayinin geliştiği bir şehir olduğunu belirterek, 'Hem tarım yapan kardeşlerimizin yeni teknolojilerle, yeni tarım makineleriyle buluşmasını sağlamak hem de bunları üretenlerin üreticilerle, çiftçilerle buluşması için fuarın beşincisi yapılıyor. Oldukça başarılı.' dedi.

Fuarın büyüyerek devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Koçak, bu konuda kendilerine düşen görevi yapacakların belirterek, ilerleyen süreçte, fuarın, uluslararası bir kimlik kazanabileceğini, ürünlerin de ihracata yönelik tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Sanayici ve üreticilerin ihracata yönelişinin artması durumunda 3 milyar dolarlık ihracat rakamına kısa sürede ulaşılabileceğini vurgulayan Koçak, bu noktada Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise fuarın beşinci kez düzenlendiğini anımsatarak, 'Aydın'da artık, tarım fuarının tutulmuş olduğu ve başarılı olduğu kanıtlandı. Şu anda 240 firmayla tekrar kapılarını açtık. 16-19 Şubat tarihlerinde fuar gezilebilecek. Bu yıl yine ilçelerimizden, Ege Bölgesi illerinden ziyaretçilerimiz gelecek.' diye konuştu.

Fuarı geçen yıl 140 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Bosnalı, bu yıl yine aynı oranda ziyaretçi gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Açılış törenine Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen ve protokol üyeleri katıldı.
Kaynak: AA