'Akyurt'taki Fuar Alanı Ekonomiye Kazandırılmalı'

Akyurt SİAD Başkanı Çelik: 'Fuar alanının ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Türkiye'de böyle bir fuar alanı yok'

Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Ali Tekin Çelik, 2015'te temeli atılan Akyurt'taki uluslararası fuar alanının ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirterek, 'Türkiye'de böyle bir fuar alanı yok.' ifadesini kullandı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, fuar alanı ve kongre merkezi için yapılan şirket yönetim kurulu toplantısına bazı şirket hissedarlarının katılmamasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Yedi ortaklı şirkette Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) yüzde yirmi dörder hissesi bulunduğunu kaydeden Çelik, Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinden sonra bir çekişmenin ortaya çıktığını vurguladı.

Akyurt'taki fuar alanının sadece Ankara değil Türkiye için önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Çelik, 'Fuar alanının ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Türkiye'de böyle bir fuar alanı yok.' ifadelerini kullandı.

Uzun süren yer tartışmalarının ardından Akyurt'taki yerin fuar alanı olarak belirlendiğini ve 2015 yılında da inşaatına başlandığını anımsatan Çelik, fuar alanının en kısa sürede bitirilmesinin önemine dikkati çekti.

Çelik, Orta Doğu'nun en büyük ikinci el otomotiv sergi alanı olan Otonomi'nin kısa sürede hizmete açıldığını ancak aynı duyarlılığın fuar alanı inşaatına gösterilmediğini belirterek, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım bu fuar alanının yapılması gerektiğini defalarca vurguladılar. Bu duyarlılığa rağmen, çalışmalar bir türlü rotasına girmedi, giremedi. Ayrıca, fuar alanı işletmesini yapacak olan şirketin de en kısa sürede kurulması gerekiyor, o da olmadı. Zira, fuar şirketleri fuar takvimini birkaç yıl öncesinden belirliyorlar. Burada, kaybeden Ankara ve Türkiye'dir. Biz Akyurt SİAD ve Akyurtlu sanayici ve iş adamları olarak mevcut fuar şirketinin hisselerine talibiz.'
Kaynak: AA