AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlık ilkesini eklemek istiyoruz. Milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıyoruz. Meclisimizde milletimizin daha fazla temsil edilmesini istiyoruz' 'Sorumlu Cumhurbaşkanı geliyor. Meclisimiz çok daha güçlü meclis olacak. Hükümete güven oyunu millet verecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlık ilkesini eklemek istiyoruz. Milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıyoruz. Meclisimizde milletimizin daha fazla temsil edilmesini istiyoruz.' dedi.

Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde milletin tarih yazdığını söyledi.

Bu tarihin her bir karesinde muhtarların imzası bulunduğunu belirten Çalık, mahallelerdeki vatandaşları demokrasi meydanlarına indirirken muhtarların nasıl çaba sarf ettiğini bildiklerini aktardı.

Ülkedeki terör sorununa işaret eden Çalık, 'PKK, PYD, FETÖ, DEAŞ'ı ile hepsi Türkiye üzerinde oyun oynamaya devam ediyor.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kaoslara son vermek istediklerini dile getiren Çalık, şöyle devam etti:

'Yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlık ilkesini eklemek istiyoruz. Milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıyoruz. Meclisimizde milletimizin daha fazla temsil edilmesini istiyoruz. Milletvekili seçilme yaşını 18'e indirdik.Yürütme ve yasama 5 yılda bir aynı gün seçilecek. Parti ile bağlantısı koparılmayacak Cumhurbaşkanımızın. Sıkıyönetimi kaldırıyoruz. Üst düzey kamu görevlilerini Cumhurbaşkanımız atayacak. Sorumlu Cumhurbaşkanı geliyor. Bütçe hazırlama ve sunma yetkisi Cumhurbaşkanında ama onaylama makamı Meclis.olacak. Meclisimiz çok daha güçlü meclis olacak. Hükümet kuramama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek.'

- 'Sağlam irade olduktan sonra hiç kimsenin gücü bize yetmez'

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele ettiği süreçte FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğuna işaret ederek, 'FETÖ denen ve Pensilvanya'daki o bunağa inanlar, bu ülkeye darbe yapmaya kalktılar. Bu millet onların darbesine, darbe yaptı. Ekonomik olarak bizi zayıflatmak istediler. Doları avroyu yukarı aşağı indirdiler. Ne oldu sonuç? Sağlam bir irade olduktan sonra hiç kimsenin gücü bize yetmez.' diye konuştu.

Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İlçe Başkanları, bazı ilçe Belediye Başkanları da katıldı.
Kaynak: AA