Aile Ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy, Mardin'de

Bakan Yardımcısı Ersoy, 2015 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 ferdini kaybeden aileyi ve Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 2015 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 ferdini kaybeden aileyi ve İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ersoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin ve Vali Mustafa Yaman ile Dargeçit ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 ferdini kaybeden Kılıç ailesine evinde ziyarette bulunarak, bir süre sohbet etti.

Saldırıda baba, anne ve ablasını kaybeden İdris Kılıç'a Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye eden Ersoy, her zaman şehit yakınlarının yanlarında olduklarını söyledi.

Ersoy, aile fertlerinin acılarını paylaştıklarını belirterek, 'Hayatınızın bundan sonraki her evresinde her zaman yanınızdayız. Başımızın üzerinde yeriniz vardır.' dedi.

Çocuk Destek Merkezi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret eden Ersoy, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne geçti.

Ersoy, burada yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalıştıklarını belirterek, 'En değerli varlıklarını feda etmeyi göze alabilen kahramanlarımıza bir teşekkür sunmayı, başarılar dilemeyi ve onlar için canı gönülden dua etmeyi bir görev kabul ediyoruz. Devletimizin bütün unsurları ile sizin yanınızda olduğunu, yüreğimizin sizlerle birlikte çarptığını bilmenizi ifade etmek için yanında bulunmayı istedik. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ersoy ve Şahin, AK Parti Mardin İl Başkanlığını da ziyaret ederek, İl Başkanı Ali Dündar ve partililerle bir araya geldi.

- Dargeçit'teki terör saldırısı

İlçede Saray Mahallesi Kilise Sokağı'nda bir eve 23 Aralık 2015'te PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu baba Necim Kılıç (70), eşi Fatma (50) ile kızları Sabahat (34) ve Selamet (33) yaralanmıştı. Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Necim, Selamet ve Sabahat Kılıç müdahaleye rağmen kurtarılamamış, diğer kızı Selamet Kılıç ise ilk müdahalenin ardından, sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA