Zeytinburnu'ndaki Kuyumcu Soygunu

Kuyumcu mağazasının sahibi ile oğlunu bağlayarak, 5 kilogram altın çaldıkları iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.

Zeytinburnu'nda girdikleri kuyumcu mağazasının sahibi ile oğlunu bağladıktan sonra 5 kilogram altın çaldıkları öne sürülen yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 9 Şubat'ta Beştelsiz Mahallesi'nde meydana gelen kuyumcu soygunun faillerini yakalamak için çalışma başlattı.

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini ve kuyumcu mağazasındaki delilleri inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasını tespit etti. Otomobilin Sakarya'dan bir araç kiralama firmasından kiralandığını belirleyen polis, soyguncuların kimliği ve adresleri de tespit edildi.

Polis ekiplerinin Fatih'teki bir adrese düzenlediği operasyonda, kuyumcu soygununu gerçekleştirdikleri iddia edilen Gürcistan uyruklu G.S, L.M, L.J. ve Irak uyruklu S.A. yakalandı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edilirken, kuyumcudan çalınan altınların bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

- Olay

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Semiha Şakir Caddesi'nde 9 Şubat'ta bir kuyumcu mağazasına giren silahlı ve maskeli 4 kişi, iş yeri sahibi H.P. ile oğlu M.A.P'yi iple bağlayarak etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 5 kilogram altın alarak kaçmıştı.
Kaynak: AA