Yukarıköy'e Konteynır Okul Yapılıyor

Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından, depremden en çok zararı gören Yukarıköy köyüne İÇDAŞ tarafından konteyner okul yapımına başlandı.

Yukarıköy'e Konteynır Okul Yapılıyor
Okulun, cuma günü eğitim öğretime başlayacak şekilde tamamlanacağını ifade eden İÇDAŞ Çelikhaneler Müdürü Eyüp Tan, "Bölgede ekiplerimiz yoğun olarak çalışıyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren buraya gelerek vatandaşlarımıza yardımda bulunmaya çalıştık. Köyümüzdeki eğitim sorununun çözülmesi için 4 derslikli konteyner okulumuzu kurmaya başladık. Bir sorun olmazsa cuma günü eğitim öğretime başlayacak" dedi.

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ise Yukarıköy’deki ilkokul binasının depremden zarar gördüğünü hatırlattı. Burada hazırlanan konteyner okulun yapımının İÇDAŞ firmasınca gerçekleştirildiğini kaydeden Hakyemez, "Bir aksilik olmaz ise bu okulumuz ile birlikte ilçemizdeki diğer okulların da tekrar açılışını cuma günü yapmış olacağız. Konteyner okullarımızın inşa çalışmaları çok hızlı şekilde gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA