Yozgat'ta Bin 409 İşletme Açıldı, 519 İşletme İse Kapandı

Yozgat ve ilçelerinde 2016 yılı içerisinde bin 409 işletmenin açıldığını belirten Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, yıl sonunda ise 519 işletmenin çeşitli nedenlerle kapandığını söyledi.

Yozgat'ta Bin 409 İşletme Açıldı, 519 İşletme İse Kapandı
Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, 2016 yılı içerisinde 519 işletmenin kapanma sebeplerini anlattı.

Altın, “Yozgat’ta ilçeler dahil toplamda bin 409 tane işletme açıldı. Yılsonu itibariyle de 519 tane işletme kapandı. Bu kapatılan işletmelerin kapatılma sebebi battı, göçtü, gitti diye algılanmasın. Bunlardan bir kısmı iş değişikliği, bir kısmı yaşı gereği emekli oldu kapattı, bir kısmı da işini çocuğuna devretti” dedi.

Günümüzde açılan işletmelerin kapanan işletmelerden fazla olduğunu vurgulayan Altın, açılan bin 409 işletmenin Yozgat için iyi bir sonuç olduğunu söyleyerek “Açılan işletmeler kapanan işletmelerden çok. Geçmişte kapanan işletmelerin açılan işletmelerden fazla olduğu günleri de gördük” şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren odalar birliğine ait bir hizmet binasını kazandırmanın uğraşını da verdiklerini dile getiren Altın, Türkiye’de odalar birliği olarak kirada olan birkaç odadan biri de biziz. Bu durum bizi üzüyor. Kendimize ait, bir hizmet binası arayışımız devam ediyor bulduğumuz takdir de de kendi yerimize geçmeyi arzu ediyoruz” görüşlerine yer verdi.

Altın açıklamalarını şu ifadelerde sürdürdü: “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Yozgat’a müstakil bir bina kazandırılması yönünde sürekli çalışıyoruz ama bir sonuca ulaşamıyoruz Şu anda odamızın maddi durumu çok iyi. Yozgat’a bir müstakil bina kazandırmak istiyoruz. Bunun üzerine çalışmalarımız var. Vatandaştan, emlakçılardan, belediyeden, valiliğimizden talebimiz şu. Bize destek olsunlar yardımcı olsunlar. Biz yardım veya hayır istemiyoruz. Biz paramızla yer almak istiyoruz. Ancak Yozgat esnafına yakışan bir yer istiyoruz ve arıyoruz. Bununla ilgili herkesin desteğine, önerisine, fikrine ihtiyacımız var. Onlar da bize destek olup bir hizmet binası kazandırılmasına yardımcı olurlarsa bu bizi çok mutlu edecek”
Kaynak: İHA