Yeşilyurt'ta Öğrenci Servis Şoförleri İle Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt ilçesinde Kaymakam Vekili Recep Koşal başkanlığında 2016/2017 eğitim-öğretim yılı 2. dönem başı taşımalı eğitim servis şoförleri ile değerlendirme toplantısı düzenlendi

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Nayman, taşımalı eğitimde ülke genelinde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ve oranları, trafik kazaları, nedenleri ve kazalardan korunma yolları ve taşımalı eğitim sürecinde sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlar konusunda katılımcılara slayt eşiliğinde sunum yaptı.

Kaymakam Vekili Recep Koşal, taşımalı eğitim gören öğrencilerin servis şoförlerine tavsiyelerde bulunarak, 'Şoförlerimizin mutlaka trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Özellikle de direksiyon başında kesinlikle telefonla konuşmamaları gerekiyor. Araçta öğrenci varken veya yokken sigara içmemeleri, araçlara yabancı kişileri almamaları, araçlardaki kamera takip sistemlerinin mutlaka açık olması ve emniyet kemerlerinin mutlaka takılı olması lazım.' dedi.

Kaynak: AA