Yeni Görünümü Verdikleri Silahları Satan 7 Kişi Yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kayseri ve Yozgat’ta yaptıkları eş zamanlı operasyonda, eski silahlara yeni görünümü vererek satış yapan, 8 kişiden 7’si yakalandı.

Yeni Görünümü Verdikleri Silahları Satan 7 Kişi Yakalandı
Şüphelilerin gerçek ve namlusu çıkarılmış eski tabancaları Kayseri’ye getirerek, Kayseri ve çevre illerdeki lüks araç sahipleri ile irtibata geçip, silahlara yeni görünüm verdikleri ve bu yolla silah satışı yaptıkları ihbarı üzerine harekete geçen Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri’de 6, Yozgat ve Boğazlıyan’da 2 kişiye yönelik yaptıkları eş zamanlı operasyonda, 7 şüpheliyi yakaladı. 1 şüphelinin arama çalışmalarının devam ettiği operasyon kapsamında 7 şüpheli ‘silah ticareti yapmak’ suçundan gözaltına alındı.

Aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 21 tabanca fişeği, 49 kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet yay, 7 adet ok, 1 adet tüfek dürbünü, 1 adet pala, 2 kasatura, 5 kama ele geçirildi.
Kaynak: İHA