TDV Bilgilendirme Toplantısı Şırnak'ta Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkanlığı, yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Şırnak’ta din görevlilerine konferans verdi.

TDV Bilgilendirme Toplantısı Şırnak'ta Yapıldı
Şırnak Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen konferansa, Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfın yeniden yapılanma süreci bilgilendirme toplantısı Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Tolan, vakfın gerekliliğine vurgu yaparak bunu örneklendirdi.

Peygamber efendimizden beri süren hizmet hareketlerinin çeşitli vakıflar aracılığıyla yapıldığını belirten Tolan, vakıfların vatandaşın hizmeti için var olduğunu söyledi.

Vakfın yeniden yapılandırması adına herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyen Tolan, “Şırnak kötü günlerden geçti. İnşallah o günler geride kalır ve bundan sonra öyle günleri yaşamayız. Vakfımız da Şırnaklıların hizmetindedir. Bundan sonra bütün yaraları vakfımız nezdinde sarmaya çalışacağız. Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşların yapmış olduğu hayırların boşa gitmemesi ve sabit kalması bunları kayır altına alan ve bunun gibi birçok hizmet için kurulmuş bir vakıftır. Herkesin destek vermesi lazım“ dedi.

Vakfın, tanıtım slayt gösteriminin ardından konferans veren Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, vakfın tarihi ile ilgili sunum yaptı. Vakfın 1975 tarihinde kurulduğunu aktaran Kocamış, vatandaşların bağışladığı kurbanları, hayırları, zekatları nereye nasıl ulaştıklarını kayıt altına alan kurumun yeninde yapılanma aşamasında, bütün illerde konferans verildiğini aktardı. Bir iyilik denizin nasıl dünyaya yayıldığını anlatmak için burada olduğunu belirten Kocamış, “Türkiye Diyanet Vakfı tüm il ve ilçelerde şuan binin üstünde şubesi var. Dünyada 135 ülkede faaliyet yürüten müftülükler bünyesinde büyük bir hizmet hareketine dönüşmüştür. Bunlar hep sizlerin destekleriyle ‘Damlaya damlaya göl olur’ misali oluşmuştur” diye konuştu.

Kaynak: İHA