Taklacı Güvercinlere Soğuk Havada İdman

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava nedeniyle kafeslerde beslenen taklacı güvercinlerin hareketsiz kalmaması için meraklıları, kuşlara soğuk havada antrenman yaptırıyor Güvercin meraklısı Vanlı:'Güvercinlerimizi, bahar ve yaz aylarında yapılacak festivaller için kış mevsiminde haftada 2 defa dışarı çıkartıp antrenman yaptırıyoruz'.

HÜSEYİN DEMİRCİ - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki güvercin meraklıları, etkili olan soğuk hava nedeniyle kafeslerde besledikleri taklacı güvercinlere, antrenmansız kalmamaları için sıfırın altında 30 derecede idman yaptırıyor.

Bölgedeki soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken, hayvanlar da bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde taklacı güvercin besleyen hayvanseverler de soğuk hava sebebiyle kuşlarının bakımını kafeslerde yapıyor.

Yaz döneminde yapılacak yarışmalara hazırladıkları güvercinleri soğuk yüzünden yeterince açık havaya çıkartamayan meraklıları, haftada 2 gün dışarı çıkardıkları kuşları uçurarak antrenmansız kalmalarının önüne geçiyor.

Soğuktan etkilenmemeleri için C vitamini takviyesinde bulunulan kuşlar, kanat açtıkları gökyüzünde takla atıyor.

- 'Güvercin beslemek bir aşk ve sevgi işi'

Tepe Mahallesi'nde yaşayan taklacı güvercin meraklısı Onur Vanlı (18), güvercin beslemenin bir aşk ve sevgi işi olduğunu söyledi.

Güvercinlere aşırı ilgi duyduğunu belirten Vanlı, zorlu kış şartlarında 30 güvercin beslediğini, güvercinlerin takla atmalarını görmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.

- 'Kuşlar uçtukça daha canlı ve sağlıklı oluyor'

Onur Vanlı, taklacı güvercinlere özenle baktıklarını anlatarak, 'Sabah erken kümese gidip kuşların yemini, suyunu veriyoruz daha sonra hangisinin yumurtası, yavrusu var onu takip ediyoruz. Tabi bizim beslediğimiz güvercinler taklacı olduğu için ne kadar fazla takla atarsa o kadar iyi.' dedi.

Güvercinleri dinç tutabilmek için soğuk havaya rağmen bazı günlerde dışarıya çıkardıklarını söyleyen Vanlı, şunları kaydetti:

'Güvercinlerimizi, bahar ve yaz aylarında yapılacak festivaller için kış mevsiminde haftada 2 defa dışarı çıkartıp uçurarak antrenman yaptırıyoruz. Kuşlar uçtukça daha canlı ve sağlıklı oluyorlar. Takla atmaları için daha çok pratik kazanıyorlar. Şu anda 4 tane yarışacak güvercini hazırlıyoruz. İnşallah festivallerde kendilerini gösterecekler.'
Kaynak: AA