Sulama Birliğinin Belediyeye Devri

Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde kurulu Akınca Suyu Sulama Birliği yönetimi, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Kumluca'ya Mavikent Mahallesi'nde kurulu Akınca Suyu Sulama Birliği Başkanı Osman Geyik, Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç ve yönetim kurulu üyeleriyle Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Geyik, yıllar önce Akınca mevkisinde çıkan su ile tarım arazilerin sulanması amacıyla kurulan Akınca Suyu Sulama Birliğinin, işlevselliğini kaybettiğini söyledi.

Sulama birliğinin devam ettirilebilmesi için bakım, onarım ve işletme giderlerinin karşılanması gerektiğini ifade eden Geyik, birliğin daha işlevsel olarak çalıştırılması için Kumluca Belediyesine devretmek istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da söz konusu birliğin işlevsel hale getirilmesinin Mavikent Mahallesi'ndeki tarım arazilerinin sulanmasında önemli olacağını kaydetti.

Bu açıdan sulama birliğinin belediyeye devir edilmesi talebini yerinde olduğunu anımsatan Çetinkaya, gerekli hukuki çalışmaların yapılarak birliği belediye bünyesine alacaklarını söyledi.

Bu konuda birlik yönetiminden dilekçe ile Kumluca Belediyesine başvuru yapmalarını isteyen Çetinkaya, en kısa sürede birliğin Kumluca Belediyesine devir işlemlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kaynak: AA