STEM Eğitimleri Tamamlandı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’Eğitimde Alternatif Bir Yaklaşım’ (STEM) isimli başlatılan projede 10 gün süre ile eğitim alan öğretmenlere sertifikaları düzenlenen NEF’de törenle verildi.

STEM Eğitimleri Tamamlandı
STEM Projesi kapsamında 10 gün süre ile Balıkesir’de görev yapan matematik, fen ve teknoloji, teknoloji tasarım, sınıf öğretmeni, bilişim teknolojileri, fizik, kimya, biyoloji branşlarından 50 öğretmen 10 gün 59 saat süresince belirlenen eğitim müfredatı kapsamında eğitim aldılar. Eğitimler sonucunda öğretmenleri sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Prof.Dr.Canan Nakipoğlu proje hakkında bilgiler sunmasının ardından Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız yaptığı konuşmada " Eğitimde yeni bir yaklaşım STEM vesilesi ile bu gün sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. BENGİ Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri, GMKA ve üniversitemizin iş birliği ile hazırlanmış olunan bu güzel programın güzel Balıkesir imize, siz değerli öğretmenlerimize çok şeyler katacağına inanıyor programda emeği geçen kıymetli hocalarıma sayın Prof.Dr.Canan Nakipoğlu, Prof.Dr.Hülya Gür, Yar.Doç Mehmet Emin Korkusuz ve araştırma görevlimiz Mevhibe Kobak Demir’e hanıma şükranlarımı arz ediyorum. 10 gün süreyle 6-15 Şubat tarihleri arasında öğretmenlerimiz 59 saatlik bir eğitim sonucunda bu gün belgelerini alacaklar. Ben inşallah eğitim fakültemiz ve üniversitemiz ile birlikte Balıkesir eğitimini çok daha güzel yerlere getirmek için çok daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan öğretmenlere sertifikaları BAUN Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Baştürk, NEF Dekanı Prof.Dr.Fatih Satıl, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Yıldız tarafından verildi.

Törende en büyük ilgiyi annesi Ebru Cansızoğlu ile birlikte 10 gün boyunca eğitimlere katılan 5 yaşındaki Elif Cansızoğlu çekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurslara 10 boyunca katılan küçük Elif’i unutmadı ve ona da annesiyle birlikte sertifika verdi.
Kaynak: İHA