Soma'da 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Konferansı

Manisa’nın Soma ilçesinde AK Parti Soma İlçe Genlik Kolları tarafından "Büyük ve Güçlü Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Soma'da 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Konferansı
Soma Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansa, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı, Kadın Kolları Başkanı Sultan Çoban, sivil toplum örgütleri temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Siyaset Bilimci ve İletişim Uzmanı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili olarak, önemli açıklamalarda bulundu. 16 Nisan’da yapılacak referandumun bundan önceki oylamalardan daha önemli olduğuna dikkat çeken Erdem, "Bu referandumda bir seçim havasında değil, bir istiklal ve istikbal mücadelesinin tam ortasında olmak zorundayız. Özellikle kadınlarımız 27 Mart 1994 seçimlerinde kapı kapı dolaşarak gezerek bu kutlu yürüyüşün ilk fidesini attınız. Gençler, o yıllardan başlayarak 2002’den 15 yıllık bu kutlu yürüyüşte alın terimizle, akıl terimizle, yürek terimizle bu davaya hizmet etti." dedi.

15 Temmuz’un hiçbir zaman akıllardan çıkmaması gerektiğini vurgulayan Erdem, "Referandumun ardından gerek kendi içimizde gerekse kendi dışımızda kartların yeniden karılacağını, yeniden plan masalarının kurulacağını iyi bilelim. 15 Temmuz’da İstanbul, Ankara’da bizlerde tankların savaş uçaklarının altında mücadele etmek istedik ama evimizden çıkarken tank yok diye çıkmadık, var diye çıktık. Keşke olsaydı da İstanbul, Ankara’daki o muzaffer milletin şerefine o yaşadıklarını bizde yaşayabilseydik. Kanımızı verdiğimiz gibi bu sefer kanımızı canımızı, bedenimizi değil, oyumuzu vermek zorundayız. Ama bu oyumuzu sadece kendimiz ile yakın komşularımız ailemiz ile değil, Ankara, İstanbul, Trabzon’daki akrabalarımıza 81 vilayette telefonunuzun içersindeki rehberde kim varsa açın, Allah rızası için anlatın. Ben inanıyorum ki biz buradan ne kadar başarıyla çıkarsak 2023, 2053, 2071 hayal ve hedeflerimize büyük ve güçlü Türkiye idealiyle çok daha hızlı varacağız." dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erdem’e sunumlarından dolayı Soma’nın simgesi madenci heykeli ve çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA